AUTOMOBILIZAM

STARTAO 22. INA RALLY POREČ 2021.: Mađarska posada Gyarmati-Kocsis u vodstvu

Na startu porečkog rallya našlo se 69 posada iz šest zemalja, a nakon prvog dana i dva brzinca Mađari su na prve dvije pozicije ispred Slovenaca, najbolja hrvatska posada Šebalj-Pogarčić

| Autor: Miroslav KRPAN
LIDERI - Mađari Anel Gyarmati i Gyorgy Kocsis (Snimio Miroslav Krpan)

LIDERI - Mađari Anel Gyarmati i Gyorgy Kocsis (Snimio Miroslav Krpan)


Ovogodišnji 22. INA Rally Poreč 2021. okupio je na startu prvog dana 69 posada iz šest zemalja, a zadatak su odradili dva puta istom dionicom brzinca Sv. Lovreč, ukupne duljine nepunih 18 km. Prvi prolaz, nimalo lakom, što više zahtjevnom dionicom uskih cestica u naseljenom prostoru, najbolje su prošli Mađari Anel Gyarmati-Gyorgy Kocsis u robusnom Mitsubishi Lanceru Evo IX, stekavši prednost od 1,5 sekunde ispred sunarodnjaka Antala Kovacsa i Gergelya Istovicsa u Ford Fiesti R5.

Turk smanjio

Do trećeg je vremena stigao prošlogodišnji pobjednik Slovenac Rok Turk sa suvozačem Vilijem Ošlajom u Hyundai i20, upisavši zaostatak za vodećima 5 sekundi. Na prvom su brzincu težu nesreću izlijetanjem sa staze doživjeli, srećom bez posljedica po sebe, Buzećani Sanjin Prodan i Elena Golojka, čiji je Citroen C2 znatno, gotovo neprepoznatljivo oštećen.

Drugi prolaz istom dionicom najbolje su odvezli Turk-Ošlaj uz prednost od 2,8 sekundi, odnosno tek desetinku više ispred obje mađarske posade. Na kraju prvog dana, na noćni odmor otišlo se s rezultatima u kojima posada Gyarmati- Kocsis ima prednost od 1,6 sekundi ispred druge mađarske posade Kovacsa-Istovicsa, dok je Turk smanjio razmak na svega 2,2 sekunde.

Viliam Prodan šesti

Najbolji rezultat među hrvatskim posadama, petim mjestom "generalke", poslije prvog dana, ostvario je najtrofejniji hrvatski rally as Juraj Šebalj sa suvozačem Ivanom Pogarčićem (AKK Sveta Nedelja, Mitsubishi Lancer EVO X, klase 5) uz zaostatak od 19,9 sekundi iza vodećih, a samo poziciju niže ostvarili su Buzećan Viliam Prodan i Zagrepčanin Zoran Raštegorac (AK Opatija Motorsport) koji u Ford Fiesti Rally 4 bilježe zaostatak od 36,8 sekundi.

Prvi su dan uspješno završile 63 posade, a subotnji natjecateljski, obimniji program očekuje ih već od 8.38 sati kada starta prvi od dva brzinca Tar. Poslije njega slijedi BI Vežnaveri, također s dva prolaska. Poslijepodnevni dio, od 14.20 sati objedinjuje po dva prolaska brzincima Flengi i Kanfanar, a na cilju u Servisnom parkiralištu na Žatiki najboljeg sudionika ovogodišnjeg rallya, poslije 298,11 km itinerera i deset brzinskih ispita (88,66 km) očekuje se oko 18.30 sati.

Rally se odvija u organizaciji Autokluba Poreč Motorsport i AKORK Skok racing, uz pokroviteljstvo Grada Poreča i sponzora INA Industriju nafte d.d.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum