BUZET

Nedjeljni susret vespista: VESPA ISTRIA NORTH TOUR & MEETING OF HISTORIC MOTORCYCLES

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO
Nedjeljni susret u starom gradu Buzetu (Snimio Gordana Čalić Šverko)

Nedjeljni susret u starom gradu Buzetu (Snimio Gordana Čalić Šverko)


Susret vespista "Vespa Istria North Tour & Meeting of historic motorcycles" održat će se u nedjelju od 13 sati u buzetskoj starogradskoj jezgri i okupiti motocikliste Istre, Primorja i iz Slovenije, Italije, a možda i nekih udaljenijih europskih destinacija. Lipanjski susreti povijesnih motocikala u Buzetu imaju tradiciju desetljeća.

Prošlo je ravnih deset godina od prvog susreta "Vespe na Veloj šterni". Prvotno zamišljen kao druženje vespista, danas je prerastao u pravi defile, druženje, smotru motocikala proizvedenih u prošlom stoljeću.

Motoriste u Buzetu okupit će Vespa klub Istra kojeg predvode predsjednik kluba Boris Jurevini te tajnik Ivan Rabar, a dolaze na poziv udruge ljubitelja oldtimer vozila i motocikala Buzet Classic Cluba pa su njihovi domaćini predsjednik udruge Dražen Fantinić i dopredsjednik Guido Pavletić.

Prijavljeno je preko trideset gostiju, koji će uz domaće motoriste osim Buzeta posjetiti Hum, Roč, Ročko Polje, Draguć, Sovinjak, Vrh i još neka mjesta sjeverno istarske turneje. Koordinator nedjeljnog programa, Robert Marušić ističe kako će se uz susret vespista ovog vikenda u Buzetu održati još jedna oktanska manifestacija auto utrka Signum MAX Formula driver, pa je i to razlog više za dolazak u Buzet.

Susretom vespista, rekao je Marušić, zaokružuje se "Buzetski pozdrav ljetu" kojega su zajedno osmislili i realizirali Udruga tartufara Istra i Buzet Classic Club uz pomoć pedesetak volontera koliko ih je sudjelovalo u organizaciji i provođenju vikend projekta "Monte Piquente Classic Cup" i "Prvi sajam istarskih crnih tartufa". Buzet se raznim oktanskim sadržajima tako priprema i za 40. godišnjicu legendarne rujanske brdske auto utrke.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum