opasnost u prometu

Šire se zabrane za električne romobile: Sada je na listi još jedan europski glavni grad

| Autor: Novi list
Ilustracija (Snimio Patrik Macek/Pixsell)

Ilustracija (Snimio Patrik Macek/Pixsell)


Nakon što je nekoliko prijestolnica već reagiralo uvelo određene zabrane za električne automobile, Madrid i drugi španjolski gradovi slijede taj primjer s još strožim ograničenjima, odnosno zabranom prijevoza romobila u javnom prijevozu. Rizik od opasnog dima i požara se spominje kao glavni razlog, a velika eksplozija koja se dogodila u madridskoj podzemnoj željeznici u listopadu, zbog neispravne baterije e-romobila, bila je okidač za tu odluku. Eksplozija je raznijela prozore vagona i napravila ozbiljnu štetu, ali srećom nije bilo ozlijeđenih ljudi. U Londonu, Transport for London zabranio je sve privatne električne romobile u javnom prijevozu, uključujući autobuse i sustav podzemne željeznice, piše revija HAK.

U Londonu se također zapalio e-romobil u prepunom vlaku, koji je srećom bio zaustavljen na postaji podzemne željeznice Parsons Green. Ovog ljeta je i Hamburg je također zabranio električne romobile u svom sustavu podzemne željeznice.

Grad Pariz je početkom godine zabranio iznajmljivanje električnih romobila i povukao čak 15.000 romobila s cesta.

Opasnost od eksplozija, požara i otrovnog plina je očigledno dovoljan razlog za ove mjere. Što se može preporučiti kupcima? Izbjegavanje najjeftinijih romobila, koji se kupuju na neprovjernim portalima. Barem to…

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater