BERLIN

Njemačka zabranila promet iranskoj zrakoplovnoj kompaniji

Ilustracija

Ilustracija


Njemačka savezni ured za zračni promet u Braunschweigu zabranio je iranskoj zračnoj kompaniji Mahan Air promet u Njemačkoj, priopćeno je u ponedjeljak.

„Mahan Air mora do daljnjega zaustaviti sve letove za i iz Njemačke“, stoji u priopćenju. Kako je priopćeno, razlog oduzimanja dozvole za letove u Njemačkoj je "očuvanje vanjskopolitičkih i sigurnosnih interesa Njemačke“.

Njemački mediji su prije toga javljali o zabrani prometa za Mahan Air, za koji se sumnja da redovito leti za Iransku revolucionarnu gardu i prevozi iranske postrojbe i oružje u Siriju.

Mahan Air se također sumnjiči da se njegovi zrakoplovi koriste i u „terorističke svrhe“.

Dnevnik Sueddeutsche Zeitung te javni servisi NDR i WDR javljaju, pozivajući se na izvore u njemačkoj vladi, kako se radi o „konkretnom potezu“ uperenom protiv jedne kompanije, a ne o „općim sankcijama“ protiv Irana.

Mnoge zemlje Europske unije se žale na špijunske aktivnosti Irana na njihovom području. U Njemačkoj je prošlog tjedna uhićen djelatnik Bundeswehra porijeklom iz Afganistana kojem se predbacuje špijuniranje za iransku tajnu službu.

Mahan Air je letio redovito iz Teherana za Duesseldorf i Muenchen. (Hina)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater