KRENIZDRAVO.HR

Doručak bez ugljikohidrata - KAKO GUBITI KILOGRAME, A IPAK SE FINO NAJESTI?

| Autor: Krenizdravo.hr

Dijete s niskom dozom ugljikohidrata su popularan način za gubitak kilograma, no to ne znači da ugljikohidrate treba potpuno izbaciti. Evo što jesti, a što izbjegavati.

Još od 1860-ih godina dijete s niskim sadržajem ugljikohidrata izrazito su popularna strategija koja se koristi u mršavljenju. Ugljikohidrati nisu nezdravi, niti ih treba u potpunosti izbjegavati. Nekim osobama odlazak na dijetu s niskim unosom ugljikohidrata može olakšati proces mršavljenja. Treba imati na umu da je to vrlo individualno.

 

Kažu da je doručak najvažniji obrok u danu. Doručak koji je bogat rafiniranim ugljikohidratima te siromašan mastima i proteinima - primjerice, zaslađene žitne pahuljice - dovodi do ubrzanog porasta i pada glukoze u krvi. Posljedica toga je pojava gladi ubrzo nakon pojedenog doručka.

 

Doručak koji sadrži minimalnu količinu ugljikohidrata djeluje upravo suprotno te se zbog toga prehrana s niskim sadržajem ugljikohidrata često koristi pri mršavljenju i održavanju željene linije.

 

Kako izgleda doručak bez ugljikohidrata? On može biti jednostavan - primjerice, obično jaje na oko, a možete se i poigrati s receptima kao što su omlet-tortilja ili brze mesne okruglice. Recepte i savjete potražite na Krenizdravo.hr


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater