PRIJEKO POTREBNO

Želite se odmoriti od ekrana? Predlažemo vam umjesto toga tri zabavne i opuštajuće aktivnosti

| Autor: Lucija Sučić
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Koliko god nam uređaji poput pametnih telefona, laptopa, tableta, TV-a i sotalih olakšavaju stvari, ponekad se lako zaplesti u njihovu mrežu, a osjećaj je kao da smo njihovi robovi. Koliko god oni bili korisni, s druge strane imaju za nas kao korisnike određene negativne učinke.

Stoga, zgodno je s vremena na vrijeme napraviti svojevrsni digitalni detoks i uživati ??u danima (ili barem satima) bez ekrana.

Hobiji koji ne uključuju ekrane pružiti će vam prijeko potreban odmor, a isto tako dati će vam prostora da se posvetite ostalim interesima.

Pjenušava kupka za ultimativni odmor

Ako kod kuće imate kadu, a ne iskorištavate njen pun potencijal, možda je vrijeme da to preokrenete! Razmislite kada ste si zadnji puta priuštili pola sata opuštajući se u pjenušavoj kupki? Ako se ne možete sjetiti kada se takvo nešto uopće dogodilo, onda je možda pravo vrijeme da si priuštite jedno spa popodne!

Dođite u dodir sa kreativnom stranom

Svatko u sebi ima kreativni impuls, samo je pitanje koliko je on dugo uspavan… Ako volite fotografirati, obrišite prašinu sa starog fotoaparata i fotografirajte detalje oko sebe. Možda je vaš medij kist, pa ćete guštati u sesiji slikanja temperama ili vodenim bojama, a možda vas opušta izrada nakita, pletenje… Probajte, doista nemate što izgubiti!

Igre nisu samo za klince

Okupite prijatelje, prijateljice ili ukućane i organizirajte game night, odnosno večer rezerviranu za društvene igre. Dobar stari Monopoly uvijek pali, a tu su dostupne i razne druge varijante koje možete kupiti, isprintati ili za koje vam ne treba ništa osim mašte…

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum