MASNE NASLAGE

Začin koji stvarno sagorijeva visceralnu mast

| Autor: Šarlota Brnčić
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Začini koje koristimo kako bismo jelima dali taj blago pikantni okus zapravo nam također mogu pomoći pri mršavljenju i pomoći probavi.

To je ono što je objavljeno u istraživanju objavljenom u znanstvenom časopisu BMC Obesity.

Začin koji ima najučinkovitije djelovanje na sagorijevanje masti je čili papričica, čije dobrobiti nisu ograničene samo na gubitak masnoće, već nam mogu pomoći da značajno smanjimo rizik od srčanih bolesti, a također je povezana s manjim brojem smrtnih slučajeva od raka.

Kako sagorjeti visceralnu mast s čili papričicom

Visceralna mast je ono masno tkivo koje se taloži unutar trbušne regije između unutarnjih organa: jetre, želuca i crijeva.

Međutim, njezino uklanjanje nije samo pitanje estetike, budući da njezina prisutnost može dovesti do razvoja ozbiljnih patologija poput pretilosti, dijabetesa i drugih metaboličkih problema.

Čili papričica pomaže u sagorijevanju visceralne masnoće zahvaljujući sadržaju kapsaicina, kemijskog spoja koji blagotvorno djeluje na metabolizam ljudskog tijela.

Istraživači su davali 4 mg kapsaicina skupini od 75 zdravih odraslih osoba tijekom razdoblja od 12 tjedana, kako bi mogli proučavati promjene u tjelesnoj masnoći tijekom ispitivanja.

Na kraju probnog razdoblja tjelesna masnoća pala je za 6,68%, pa su stručnjaci zaključili da su kapsaicinoidi posebno korisni u sagorijevanju masne mase.

Unatoč zadovoljavajućim rezultatima, istraživači su rekli da su potrebna daljnja istraživanja kako bi se istražile sve fiziološke, metaboličke i farmakološke prednosti uzimanja kapsaicinoida.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini