jeste li čuli za balkansku zumbu?

VIDEO / Pogledajte kako izgleda topljenje kalorija uz narodnjačke hitove! Trenerica na ideju došla u kafani

| Autor: Glas Istre
(Foto: YouTube / Screenshot)

(Foto: YouTube / Screenshot)


Zumba, koja je posljednjih godina stekla veliku popularnost, odlična je tjelovježba koja sagorijeva kalorije. Kroz zabavu potiče se zdrav život, a to je iskoristila i Laura Cepeu Čekić, koja svoje zumba treninge provodi uz balkanske hitove. "Majice klijentica su mokre nakon treninga jer mi sat vremena ne stanemo… Iz pjesme u pjesmu… Posebno vole Aleksandru Prijović", rekla je fitness trenerica iz Srbije, a prenosi Zadovoljna rs. 

"Tu su žene od 20 do 45 godina, pa sve do nasmijane bake koja ima više od 60 godina. Imamo žene iz različitih profesija, od domaćica, prodavačica, ekonomistica, pravnica..", dodaje, "Ne dolaze samo žene iz Leskovca, nego iz okolnih mjesta koja su udaljena po 20 kilometara, iz Vlasotinca, Lebana… Sve one zajedno čine jednu pozitivnu, nasmijanu, razigranu grupu".

"Ovaj način vježbe je odličan za mršavljenje. Neke moje klijentice na Balkan zumbi smršavile su 10 do 15 kilograma.", kaže Laura. Ona je, na oduševljenje svojih klijentica, došla na ideju zumbe uz narodnjake, a dodaje i kako su polaznice vrlo motivirane i znaju riječi gotovo svih pjesama. 

"Balkan zumba je skoro ista kao klasična zumba, ali trening radimo uz balkansku glazbu. Također, pjevamo u isto vrijeme, dakle, ne samo ples i trening, već se zabavljamo jer pjevamo istovremeno. Svi znaju pjesme, pa sam zato odlučila napraviti sport s glazbom s Balkana zato što je ona dobra za energiju i snagu i svima se to sviđa, naročito ljudima iz Srbije", objašnjava.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini