VAŽNO JE OSTATI U KONTAKTU

Teško sklapate prijateljstva? Olakšat ćete si društveni život uz pravilo 3:6

| Autor: Mija Dropuljić
Ilustracija (iStock)

Ilustracija (iStock)


Kada smo bili mlađi sklapanje prijateljstva je bilo tako jednostavno. Imali smo veliki krug prijatelja i nismo zapravo razmišljali da steći nove prijatelje i nije baš tako jednostavno. 

Što smo stariji, to se u većini slučajeva smanjuje krug prijatelja, a sve teže i rjeđe sklapamo ona nova. Kako Freundin piše, prosječno u dobi od 21 godinu upoznajemo svoje najbolje prijatelje. 

Naravno, i kasnije u životu upoznajemo nove ljude koji nam na prvu sjednu, no često se dogodi da se to poznanstvo ne razvije u prijateljstvo. Brojni su razlozi za to, a jedan od glavnih je što imamo više poslovnih i privatnih obveza. Kako i drugi imaju manje vremena, teško je uskladiti sve obveze i poznanstvo pretvoriti u prijateljstvo. 

Prijateljstva su važna i bez obzira na godine, trebali bi biti otvoreni za ulazak novih ljudi u naš život. Kako bi to prošlo što jednostavnije, postoji takozvano pravilo 3:6. 

Pravilo govori da bi se s novim ljudima trebali družiti tri puta unutar šest tjedana kako bi se razvila povezanost te tako i temelji za prijateljstvo. Od ta tri druženja, minimalno dva bi trebala biti uživo. Tako imamo vremena da upoznamo onu drugu osobu, razvijemo povezanost te da na koncu obje strane shvate jesu li zainteresirane za razvijanje prijateljstva.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini