SARAJEVO

Zauvijek 'otputovala Selma', djevojka iz čuvene pjesme "Bijelog dugmeta"

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Glavni lik legendarne pjesme "Bijelog dugmeta" iz 70-ih godina prošlog stoljeća, Selma Borić, umrla je u Zagrebu u 92. godini, potvrdila je njezina obitelj.

Nekadašnji pjevač megapopularne sarajevske rock grupe Željko Bebek, koji je i interpretirao čuvenu "Selmu", kazao je medijima u BiH kako je i sam za to doznao tijekom dana.

"Jutros me je obavijestila njena obitelj s obzirom da je zbog korone nisam posjećivao dugo vremena. Na žalost, starost ju je odnijela ali zaspala je u miru i neka ostane tako u miru. Otišla je moja Selma. I dalje ću ja njoj pjevati i spominjati je pred publikom, zbog toga što pjesma nosi njeno ime, a pjesma je opisala dio njenog života, lijepi dio njenog života. Tako ćemo je se rado sjećati", kazao je Bebek za portal "Dnevnog avaza".

Pjesmu "Selma" "Bijelo dugme" objavilo je 1974. godine no njezin je tekst nastao znatno ranije, još 1949. godine.

Napisao ju je sarajevski novinar i pjesnik Vlado Dijak, kojemu je Selma Borić postala opsesijom i ljubavlju nakon prvog susreta 1945. godine.

Selma Borić tada je živjela u Zenici, a redovito je vlakom putovala u Sarajevo, gdje se školovala, pa ju je tijekom jednog takvog putovanja Dijak i opazio.

Borić i Dijak nikada se nisu uspjeli ponovo vidjeti, no nju je zato redovito posjećivao Bebek a zajedno su obilježili i njenih 90 godina.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini