VARAŽDIN

U Varaždinu najavljeno 25. izdanje Međunarodnog sajma Priroda, lov, turizam

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Šezdesetak izlagača iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Slovačke predstavit će se na 25. izdanju Međunarodnog sajma Priroda, lov, ribolov, turizam od 7. do 9. listopada u varaždinskoj Areni, najavljeno je u petak.

Najstarija hrvatska manifestacija iz oblasti lova i ribolova, vezana uz boravak u prirodi i turizam održava se uz potporu Grada Varaždina i Varaždinske županije.

Naglasak ovogodišnje manifestacije bit će na edukaciji kroz izložbe, radionice i prezentacije uz izlaganje opreme i proizvoda za lov, ribolov i boravak u prirodi.

Direktorica Sajma Maja Šimenc podsjetila je kako je posljednje izdanje Sajma bilo prije pandemije 2019. te dodala kako su zadovoljni što su novim uvjetima uspjeli ponovno pripremiti lijepu i sadržajnu manifestaciju.

Tradicionalan suorganizator Sajma je Hrvatski lovački savez, a predsjednik Lovačkog saveza Varaždinske županije Goran Kaniški istaknuo je uređenje diorame s prepariranom divljači hrvatskih krajeva koje će biti bogatije nego do sada.

„Posebno smo se potrudili da izložen bude i jelen. Naime, želimo da svi, a pogotovo mladi posjetitelji, vide razliku između jelena i srnjaka, te da shvate da to nije ista životinja”, rekao je Kaniški. Naveo je kako će se u subotu u 12 sati održati zanimljivo predavanje „Naleti vozila na divljač i kako dalje?“, a u 10 sati na varaždinskom korzu moći će se pogledati i Smotra lovačkih rogista.

Suorganizator Sajma, uz HLS, je i Hrvatski športsko-ribolovni savez koji će u izložbenom prostoru izložiti svoje trofeje.

Sajam će za posjetitelje biti otvoren u petak i subotu od 9 do 19 sati, a u nedjelju do 17 sati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of