KAIRO

U Egiptu počelo dubinsko čišćenje područja oko piramida

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Egipat je krenuo u dubinsko čišćenje područja oko piramida u Gizi u srijedu dok vlasti rade na dezinfekciji turističkih lokacija koje su zatvorene zbog epidemije koronavirusa.

Radnici s maskama na licu i u rukavicama čistili su područja oko piramida, ured za prodaju karata i centar za posjetitelje iako same ogromne kamene građevine nisu čistili.

Sve slavne egipatske arheološke lokacije i muzeji, od Egipatskog muzeja u Kairu do Doline kraljeva u Luxoru, zatvorene su od ponedjeljka dok vlasti pokušavaju spriječiti širenje koronavirusa.

Putnički letovi su otkazani, osim onih kojima se u domovine vraćaju posljednji preostali turisti, a dužnosnici dezinficiraju hotele i turističke lokacije diljem zemlje.

"Počeli smo s prvom fazom dezinfekcije, a slijedit će još faza. U postupku smo dezinfekcije svih turističkih lokacija, iako sami artefakti zahtijevaju određene materijale a čišćenje mora provoditi stručni tim", rekao je Ashraf Mohie El-Din, direktor područja piramida.

"Iskoristit ćemo ovo razdoblje za čišćenje i dezinfekciju cijelog područja, ali i za radove na održavanju i renovaciju kako bi ovo područje bilo spremno za povratak turista", dodao je.

Egipat je dosad prijavio više od 450 slučajeva koronavirusa, uključujući 21 smrt.

Prvi slučajevi bili su povezani s kruzerom na Nilu na kojemu su i strani putnici i lokalna posada bili pozitivni na testiranju na koronavirus, što je zadalo udarac egipatskom ključnom turističkom sektoru.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum