OLDTIMERI NA PULSKOM FORUMU

FOTOGALERIJA / Puljanin Božo Simović ponosni je vlasnik Fiat Topolina iz 1949., koji ima posebnu priču: "Kupio sam ga u čast očevog Topolina u kojem su me odvezli iz rodilišta"

Nisam zadržao tatin auto jer ga je prodao dok sam bio mali, ali sam zato na moj auto ugradio Fiatov znak s očevog auta, kazao nam je Simović

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ


"Supruga se ne voli voziti u starom autu i stalno brontula. Zvocaju mi i kći i supruga", kazuje nam Božo Simović, vlasnik Fiat Topolina iz 1949. godine, izloženog danas na sunčanom Forumu, dok su ga turisti i brojni namjernici, uz još sedam oldtimera i desetak retro vespi pastelnih boja, znatiželjno promatrali.

Subjektivno i odokativno, bio je to najljepši i najulickaniji oldtimer na jučerašnjoj izložbi koju su, drugi put ove godine, koroni usprkos, organizirali Oldtimer klub Histria i Vespa klub Istra. Prvi broji 87, a drugi 21 člana. Posljednji se u Istru, kako doznajemo od predsjednika ovih klubova Borisa Jurevinija, upisao europarlamentarac Valter Flego.

Objektivno, Topolino možda i nije bio najljepši među osam ulickanih oldtimera, no subjektivnoj percepciji svakako je presudilo njegovo godište i činjenica da takvo vozilo u djetinjstvu nismo viđali na pulskim ulicama. Što je rjeđe i teže dostupnije, vozilo je dragocjenije, što posjetitelju izložbe, što vlasniku. Na Fiću, automobilčić koji se masovnije vozio sve do 1990-ih, a bilo ih je pet-šest izloženih, nekako smo se navikli i potpuno ga neopravdano potisnuli u drugi plan.

- Topolina sam kupio u čast tatinog Topolina u kojemu sam odvezen iz rodilišta. Nisam zadržao tatin auto jer ga je prodao dok sam bio mali, ali sam zato na moj auto ugradio Fiatov znak s očevog auta, iznosi nam Simović povijest svog "starca".   Uz pomoć majstora Gorana Orlića iz Marčane potpuno ga je obnovio 2003. godine.

- Imao sam sreću da sam naletio na dobar auto. Ulaganja su minimalna, takvi auti se ne kvare. Kaže se 'kakav si, takav ti je i auto', šeretski će Simović.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I PDF IZDANJU OD PONEDJELJKA, 13. RUJNA

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini