WASHINGTON

Povratak tradiciji: Biden na gala svečanosti dodjele Kennedyjeve nagrade

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Američki predsjednik Joe Biden i njegova supruga Jill u nedjelju navečer su prisustvovali dodjeli Kennedyjeve nagrade, jedne od najprestižnijih američkih umjetničkih nagrada, koja se od 1978. svake godine dodjeluje umjetnicima zaslužnim za životni doprinos američkoj kulturi, a među njima su ove godine glumica i pjevačica Bette Midler, pjevačica Joni Mitchell i tv producent Lorne Michaels. 

Za razliku od svojeg prethodnika Donalda Trumpa koji je tijekom svojeg mandata ignorirao događaj, što nije bilo nužno loše jer je za vrijeme njegove prve godine na vlasti nekoliko nagrađenih umjetnika zaprijetilo bojkotom gala večeri bude li joj i on prisustvovao, Biden je nastavio tradiciju.  

Zajednica umjetnika uglavnom se nije protivila Trumpovu izostanku s gala događaja. Pjevačica i glumica Cher, dobitnica nagrade 2018. i otvorena Trumpova kritičarka, tada je kazala da bi joj se, u slučaju Trumpova dolaska, nagrada morala uručiti u njezinoj kupaonici.

Ovogodišnjoj su dodjeli, uz bračni par Biden prisustvovali potpredsjednica Kamala Harris i njezin suprug Doug Emhoffi, predsjednica Zastupničkog doma Nancy Pelosi i predsjednik Vrhovnog suda John Roberts.

"Vrlo je lijepo ove godine vidjeti predsjedničku ložu koja je ponovno zauzeta", rekao je komičar i bivši dobitnik Kennedyjeve nagrade David Letterman na početku svečanosti, dobivši veliki pljesak prisutnih. 

Uz Midler, Mitchell i Michaelsa, ovogodišnji su dobitnici nagrade operni pjevač Justino Díaz i osnivač Motowna Berry Gordy.

Kennedyjeva nagrada priznanje je za životno djelo u scenskim umjetnostima, no gala svečanost zbog pandemije nije održana 2020. 

U nedjelju su posjetitelji u publici prije ulaska u dvoranu Kennedyjevog centra morali predočiti potvrdu o tomu da su cijepljeni protiv covida-19.

Snimku nedjeljne gala večeri iz Kennedy Centera emitirat će 22. prosinca tv mreža CBS.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom