LOS ANGELES

Osobne stvari Amy Winehouse na dražbi u Beverly Hills

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Gotovo 800 osobnih predmeta Amy Winehouse, a među njima je i kratka haljina koju je prerano umrla britanska pjevačica nosila na svom posljednjem nastupu, prodaju se na dražbi ovaj vikend na Beverly Hillsu.

Britanska pjevačica koja je umrla u dobi od 27 godina boreći se s teškom ovisnošću o alkoholu i drogama bila je izviždana na svom posljednjem koncertu u lipnju 2011. u Beogradu, na koji je došla u pijanom stanju.

Turneja je zbog toga bila otkazana i Amy Winehouse umrla je mjesec dana poslije.

Te večeri odjenula je mini zeleno-crnu haljinu s motivima cvijeća i bambusa, rad stilistice Naomi Parry.

Očekuje se da će taj odjevni predmet biti prodan po cijeni od 15.000 do 20.000 dolara na dražbi kuće Julien's Auctions u subotu i nedjelju.

Na prodaju je ponuđeno 800 zbirki, a riječ je o odjeći, modnim dodacima, glazbenim instrumentima, knjigama, nosačima zvuka.

Dražba bi mogla prikupiti dva milijuna dolara, a osobne stvari na prodaju su ponudili roditelji pjevačice Mitch i Janis Winehouse.

"Jako je teško organizirati dražbu s roditeljima preminulog djeteta", rekao je  Martin Nolan, ravnatelj Julien's Auctions.

"Trebalo je puno vremena da prihvate zamisao o prodaji, no shvatili su da će predmeti pripasti fanovima njihove kćeri, muzejima i kolekcionarima diljem svijeta", objasnio je.

Roditelji žele da se novcem od prodaje osnuje Zaklada u spomen na njihovu kćer koja bi pomagala mladim ljudima da izađu iz kruga ovisnosti o opijatima.

Na prodaji je i ručna torbica u obliku srca, koju je kreirala modna kuća Moschino i koju je Amy Winehouse nosila  na svečanoj dodjeli nagrada Brit Awards 2007. Torbica bi mogla dosegnuti svotu između 15.000 i 20.000 dolara.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of