OSIJEK

Osječki Advent najljepši u Hrvatskoj po anketi portala gradonačelnik.hr

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Prema anketi koju je na Facebooku proveo portal gradonačelnik.hr osječki Advent proglašen je najljepšim u konkurenciji 36 prijavljenih gradova i osam općina iz cijele Hrvatske, priopćeno je u četvrtak iz Ureda osječkog gradonačelnika Ivana Radića.

Glasovanje je trajalo od 4. do 12. siječnja, a osječki je Advent u tih devet dana dobio 27.225 lajkova od 110 tisuća koliko je ukupno dodijeljeno svim natjecateljima.

Slike osječkog adventa podijeljene su više od 3000 puta, podrška je iskazana i u više od 6000 komentara, a prema podatcima portala gradonačelnik.hr na taj način je sudjelovalo gotovo 278 tisuća ljudi, navode iz iz Ureda osječkog gradonačelnika.

Gradonačelnik Radić zadovoljan je da je osječko "Adventiranje" dobilo potvrdu kao najljepše i najbolje u Hrvatskoj i to u velikoj anketi, u kojoj je sudjelovalo oko 100 tisuća ljudi.

Podsjetio je i da je na traženje građana, ali i ugostitelja, Adventiranje u Osijeku bilo produženo te napomenuo kako je Osijek u prosincu ostvario sedam posto više turističkih noćenja nego rekordne 2019.

Osječki Advent počeo je 2. prosinca 2021., na Dan grada Osijeka, a odvijao se na 14 različitih lokacija diljem grada. Uz Festival svjetla i bogati glazbeni program te ugostiteljsku ponudu posebno iznenađenje i najveća atrakcija je bio Sky view, 35-metarski i najveći panoramski kotač u Hrvatskoj.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater