NEW ORLEANS

New Orleans zadnji u nizu gradova koji otkazuje karnevalsku povorku

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Gradski dužnosnici New Orleansa objavili su da će se u 2021. otkazati jedna od najslavnijih američkih karnevalskih povorki.

Gradski oci ističu da je korijen praznika vjerski što svi mogu poštovati, no kad se radi o gomilama koje se tiskaju uskim ulcama Francuske četvrti u tom gradu, uličnim zabavama i višednevnim paradama koje su postale glavno oblježje sezone Mardi Gras u New Orleansu - ništa od toga, to će se u 2021. promijeniti.

U 2021. tjedan Mardi Gras je sredinom veljače s kulminacijom 16. veljače, a Pepelnica pada u 17. veljače.

U normalnim godinama u tjednima uoči Pokladnog utorka održavaju se deseci parada, posebno tijekom vikenda.

"Nikakve parade neće biti dozvoljene ove godine jer se pokazalo da su velika okupljanja ogromni širitelji virusa koji uzrokuje bolest Covid-19", objavio je ured gradonačelnika.

Na najpoznatijim ulicama u Francuskoj četvrti bit će lokacije sa zabavnim programom uz poštivanje epidemioloških mjera.

Ta objava zaokružuje tri promjene u održavanju najpoznatijih uličnih parada u SAD-u. Parada koju organizira robna kuća Macy's u New Yorku za američki Dan zahvalnosti i koja privuče desetke tisuća gledatelja i sudionika, bit će prlagođena potrebama televizijskog prijenosa i održat će se na prostoru ispred robne kuće na 34. ulici.

U kalifornijskoj Pasadeni cvjetna parada koja se održava na Novu godinu otkazana je, a umjesto toga planirana je televizijska specijalna emisija o prošlosti te parade.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom