DO SAD NEZABILJEŽENO

Na Jadranu plivač dobio kaznu jer je plivao predaleko od obale!

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Arhiva)

Ilustracija (Arhiva)


U cilju veće sigurnosti na moru tijekom trajanja turističke sezone, policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Rijeka intenziviraju  postupanja, odnosno pojačano nadiru nautičare, ali i plivače.

Tako je od petka, 1. srpnja do danas zbog počinjenja prekršaja iz domene Pomorskog zakonika pomorska policija novčano sankcionirala 21 nautičara, ali i jednog plivača, piše Fiuman.hr.

Spomenuti plivač, inače državljanin Slovenije zatečen je u moru ispred Punta na otoku Krku, kako pliva na udaljenosti većoj od 100 metara od obale.

U ostalim slučajevima riječ je o prekršajima nedozvoljenog glisiranja koje su posade policijskih plovila zabilježile u akvatoriju otoka Lošinja, Krka i Raba te ispred Kraljevice. U činjenju ovih prekršaja zatečeno je osam državljana Slovenije, pet državljana Njemačke, četiri Italije, dva Austrije te po jedan državljanin Češke i Poljske.

U većini slučajeva je riječ je o osobama koje su nedozvoljeno glisirale na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale, dok je u jednom slučaju u krčkom akvatoriju zatečen njemački državljanin koji je glisirao na oko 50 metara od obale. Uz to, pomorska policija je u lošinjskom akvatoriju zatekla talijanskog državljanina dok je glisirao gumenim plovilom bez važeće registracije.

I ovom prilikom, policija poziva na pridržavanje odredbi ne samo Pomorskog zakonika već i drugih  propisa bitnih za sigurnost kako nautičara tako i kupača.

Još jednom podsjećamo, nautičarima nije dozvoljeno glisiranje na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale, a kupačima je dozvoljeno plivanje do ograde uređene plaže ili 100 metara od obale prirodne plaže.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater