JERUZALEM

Izraelska manekenka Bar Refaeli osuđena za poreznu utaju

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Izraelska manekenka Bar Refaeli proglašena je krivom za poreznu utaju i osuđena je na veliku novčanu kaznu te devet mjeseci rada za opće dobro, odlučio je u ponedjeljak sud u Tel Avivu.

Refaeli je proglašena krivom za podnošenje lažnih prijava prihoda dok je živjela u inozemstvu kako bi izbjegla platiti poreze u Izraelu.

Dužna je platiti 2,5 milijuna šekela  (638.000 eura) novčane kazne, platiti zaostale poreze te mora raditi devet mjeseci za opće dobro, odlučio je prvostupanjski sud u Tel Avivu.

Izraelski građani koji žive u inozemstvu nisu obvezni prijaviti svoje prihode izvan zemlje.  No izraelske vlasti optužuju top model i njezinu majku da su prijavile fiktivno boravište u inozemstvu kako bi platile manje poreza u zemlji. 

Njezina majka Tzipi Refaeli osuđena je na 16 mjeseci zatvora, na 2,5 milijuna šekela novčane kazne i plaćanje zaostalih poreza.

Presudom je zaključeno višegodišnje suđenje: Bar Refaeli bila je prvi put uhićena u prosincu 2015. 

Izraelska manekenka koja je svojedobno bila u vezi s glumcem Leonardom DiCaprije, izazvala je kontroverzu kada je izbjegla odslužiti dvije godine obveznog vojnog roka tako što sse udala za prijatelja svoga oca, a zatim se od njega razvela. 

Udane žene i trudnice oslobođene su služenja vojnog roka u Izraelu. 

Bar Refaeli sada je udana za izraelskog poslovnog čovjeka Adija Ezru.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum