LOS ANGELES

Glumica Loughlin puštena iz zatvora nakon lažnog upisa kćeri na sveučilište

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Američka glumica Lori Loughlin u ponedjeljak je puštena iz zatvora nakon dvomjesečne kazne zbog sudjelovanja u prijevari kojom su se osiguravala mjesta na prestižnim sveučilištima privilegiranoj djeci, objavile su američke vlasti. 

56-godišnja glumica, poznata po ulozi tete Becky u hit seriji „Puna kuća“ iz osamdesetih i devedesetih godina, počela je služiti kaznu 30. listopada u saveznom zatvoru u Dublinu, gradiću u blizini San Francisca. 

Glumica Felicity Huffman iz „Očajnih kućanica“ također je bila u tom zatvoru zbog iste prijevare, a puštena je na slobodu u listopadu 2019. nakon što je odslužila 11 dana od 2 tjedna određene kazne.

Loughlin i njen suprug, dizajner Mossimo Giannulli, bili su među 50 ljudi osuđenih za tu prijevaru, prenosi agencija France Presse. 

Par je priznao da je platio 500 tisuća dolara kako bi njihove dvije kćeri bile primljene na sveučilište Južne Kalifornije kao članice veslačkog tima, iako se nikad nisu bavile veslanjem. 

Tužitelji su 57-godišnjeg Giannullija opisali kao aktivnijeg u toj prijevari od svoje supruge. On je dobio pet mjeseci zatvora, kaznu od 250 tisuća dolara te mora 250 sati raditi za javno dobro. 

Svoju je kaznu počeo izvršavati 19. studenoga u zatvoru Lompoc blizu Santa Barbare u Kaliforniji. 

Ključni čovjek u prijevari bio je William „Rick“ Singer za kojeg vlasti smatraju da je platio 25 milijuna dolara trenerima i zaposlenicima sveučilišta. Njegova presuda se očekuje iduće godine. 
 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater