KUPRES

Alka na snijegu prvi put odrzana u Kupresu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Prva Alka na snijegu održana je u subotu na skijalištu Čajuša kod Kupresa, a pobjednik je bio alkar Marko Vrca, izvijestili su u nedjelju tiskani mediji u BiH.

Konje su alkari zamijenili skijama a svakog natjecatelja uz zvuke trube najavljivao je službeni voditelj. Ski-alku podržalo je Viteško alkarsko društvo Sinj i nazočili su joj članovi Uprave, među njima i zapovjednik alkara arambaša Ivo Vukasović.

Nastupilo je 17 alkara na skijama, a nakon tri utrke četiri natjecatelja su otišla u pripetavanje s istim brojem bodova.

Nakon prvoga kruga u pripetavanju su ostali samo Nikša Šarić i Marko Vrca. U drugome su također obojica pogodila u sridu, te je odlučio treći krug pripetavanja u kojemu je Vrca ponovno pogodio u sridu.

Od svih natjecatelja jedino je Marko Vrca alkar i član Ski kluba Sinj, a prošle godine je bio debitant na pravoj Sinjskoj alki.

Predstavnici Viteškog Alkarskog društva poručili su kako alka predstavlja jedan je od najvažnijih načina promocije Grada Sinja i Sinjske alke, viteške igre s tradicijom duljom od 300 godina.

Zbog toga su se odlučili za održavanje natjecanja u Kupresu zajedno sa Ski-klubom Sinj i udruge DalSKI u suradnji sa Sportsko-rekreacijskim centrom Adria-ski u Kupresu.

Najavili su nastavak ove tradicije ski alke.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini