SINJ

Ante Zorica pobjednik 303. Bare


Pobjednik prvog natjecanja koje se održava uoči Sinjske alke je Ante Zorica koji je Baru osvojio nakon pripetavanja sa Alenom Filipovićem Grčićem i Kristijanom Bikićem.

Nakon tri regularne trke tri kopljanika bila su izjednačena s po sedam punata pa je uslijedilo pripetavanje u kojem je Zorica upisao dva punta, a Bikić i Filipović Grčić po jedan.

Ante Zorica trostruki je slavodobitnik Alke i slavodobitnik svečane Alke u Vukovaru, što ga čini najtrofejnijim alkarom.

Pobjednika Bare Viteško Alkarsko društvo nagradilo je s 200 centimetara zelenog sukna, brončanom plaketom Alke i novčanim iznosom od 15 tisuća kuna.

Momka pobjednika, Ivicu Marića iz Suhača, VAD je nagradio s brončanom plaketom Alke.

Natjecanje se nastavlja u subotu kada će se alkari natjecati za pobjednika Čoje. Svog slavodobitnika Sinj bi trebao dobiti u nedjelju na glavnom natjecanju 303. Sinjske alke.

Hrvatskom viteškom igrom Alkom slavi se pobjeda nad osmanskim osvajačima u bitci za Sinj 14. kolovoza 1715., kada je 700 hrvatskih branitelja iz Sinja odbilo navalu turskoga zapovjednika Mehmed-paše Čelića čija je vojska brojala 60.000 vojnika. (Hina)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini