REKLI "NE" InVESTITORIMA

Odbili prodati kuću za 5 milijuna dolara; oko njihova imanja niknuo beskrajni niz novogradnji

| Autor: Glas Istre
Screenshot

Screenshot


Odbili su prodati kuću za 5 milijuna američkih dolara i zatim je oko njihove vile izgrađeno golemo naselje. To je priča o obitelji Zammit koja je odbila investitore, usprotivila se prodaji svog zemljišta i kuće, iako su oko njenog imanja nicali beskrajni nizovi kuća. Imanje je udaljeno 40 minuta vožnje od središta Sydneya, na nekadašnjem seoskom području The Ponds s malim kućama od crvene cigle i vikendicama, rekla je Diane Zammit za Daily Mail. Danas, međutim, tim predgrađem australskog glavnog grada dominiraju dvoetažne kuće smještene vrlo blizu jedna drugoj, piše Leggo.it.

Ova će priča zasigurno zanimati stanovnike mjesta na obali Jadrana koja su prečesto na meti investitora željnih širenja građevinskih područja i sklonih prekomjernoj gradnji.

Prodaja parcela počela 2012.

Kako piše New York Post, većina obližnjih parcela prodana je 2012. godine, kada je obitelj Zammit mogla dobiti oko 5 milijuna dolara za svoj dom. Agent za nekretnine Taylor Bredin rekao je za 7News da bi na zemljištu obitelji Zammit stalo 40 do 50 stambenih jedinica – stanova. Svaka kuća vrijedila bi milijun australskih dolara, odnosno gotovo 700.000 američkih dolara.

Drastične promjene u kvartu

No, dok su svi njihovi "stari" susjedi postupno prodavali svoja imanja i selili, obitelj Zammit se tome protivila unatoč tome što joj je ponuđen veliki iznos. Kuća se prostire na 1,99 hektara i ima prilaz u stilu dvorca Windsor dug 200 metara i okružen velikim travnjakom. Satelitske snimke pokazauju drastične promjene u kvartu te se može reći da je područje danas neprepoznatljivo. Sada je kuća obitelji Zammit okružena velikim brojem malih kuća. Slike su obišle internet i izazvale mnoštvo komentara.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater