Odležao je gotovo 20 godina

Pobjegao je iz zatvora točno na dan kada je ionako trebao biti pušten

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Kamolžon Kalonov, Tadžikistanac koji je proveo gotovo dvadeset godina iza rešetaka zbog dvostrukog ubojstva, pobjegao je iz zatvora samo nekoliko sati uoči puštanja na slobodu.

Kalonov je nestao 18. rujna iz zatvora smještenog u selu Markovu, a Federalna zatvorska služba Rusije za Irkutsku oblast priopćila je da se tim činom doveo u nezavidan položaj, u situaciju da mu prijete još četiri godine.

Svoje posljednje dane Tadžikistanac je izdržavao u kaznionici unutar koje osuđenici žive bez nadzora osiguranja, odnosno unutar koje je zatvorenicima omogućeno čak i to da se slobodno kreću izvan granica zatvora uz prethodnu suglasnost uprave i uz uvjet da ne napuštaju općinu.

Kalonov je upravo takve okolnosti i iskoristio kako bi netragom nestao, a ruska novinska agencija Tass u međuvremenu je izvijestila kako je za muškarcem raspisana tjeralica.

Posljednje informacije govore da je pronađen u petak i da je predan državnim tijelima koje će ga narednih dana najvjerojatnije ipak deportirati u Tadžikistan.

Kalonov je navodno iz zatvora pobjegao u nadi kako će mu zbog toga biti izrečena nova mjera jer, kako to prenosi portal News, naprosto nije znao kamo bi sa sobom nakon gotovo dvadeset godina provedenih iza rešetaka (do 2020. godine se nalazio u zatvoru s maksimalnim sigurnosnim mjerama).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of