horor putovanje

Mladi austrijski par nakon ljetovanja u Hrvatskoj: “Nikad više!”

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Povratak s ljetovanja u Hrvatskoj pretvorio se, kako kažu, u pravo horor putovanje za par iz Gornje Austrije. Kada su se vratili kući, preko austrijskih medija poručili su: "Nikad više u Hrvatsku."

Hrvatska je popularno odredište za odmor mnogih Nijemaca i Austrijanaca. Zbog ljepote Hrvatske mnogi turisti trpe duga putovanja i prometne gužve koje se očekuju ljeti i za vrijeme godišnjeg odmora.

Ipak, jedan austrijski par tvrdi da će ubuduće izbjegavati Hrvatsku jer im je s godišnjeg odmora trebalo gotovo 20 sati da se vrate kući, javlja Fenix.

Kako je 19-godišnji Amir ispričao u intervjuu za austrijski Heute, odmor je proveo s djevojkom na hrvatskoj obali Jadrana. U subotu, 5. kolovoza, htjeli su iz Dalmacije natrag u Austriju. Krenuli su oko osam ujutro, a kako im do kuće treba treba sati, povratak u Gornju Austriju planirali su oko 17 sati.

Ali od planiranog udobnog putovanja kući nije bilo ništa. Umjesto toga, par je cijeli dan zapeo u prometu.

-Brojni automobili su bili parkirani na naplatnim kućicama, tako da se gotovo ništa nije dogodilo, rekao je Amir za Heute.

Od Hrvatske do Austrije paru treba 19 sati

Razlog katastrofalne prometne situacije bile su obilne kiše koje su nedavno poplavile Hrvatsku, Sloveniju i Austriju. Kao rezultat toga, Slovenija se suočila s najgorom prirodnom katastrofom u desetljećima.

- Na putu smo bili ukupno 19 sati zbog nevremena u Sloveniji. Stvarno je bila katastrofa. Na kraju je samo putovanje kroz Hrvatsku trajalo 13 sati. Nikada više Hrvatska, rekao je Amir.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini