ZAGREB

Božo Vrećo ovoga ljeta nastupa u Trogiru i na Korčuli

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Nakon svjetskih pozornica, bosansko-hercegovački pjevač Božo Vrećo ni ovoga ljeta neće preskočiti Dalmaciju, čaroliju svojih nastupa podijelit će s publikom u Trogiru, u kuli Kamerlengo 10. srpnja i na Korčuli, u Ljetnom kinu 11. srpnja, objavio je organizator koncerata Music Time.

Božo Vrećo lirski je tenor koji svojim anđeoskim glasom ispjevava najdublje emocije. Pristup koji je katarzičan, transverzalan i unikatan, kako pišu svjetski mediji poput francuskog ARTE-a, američkog New York Timesa i španjolskog El Periodica. 

Spomenuti mediji nazivaju ga i „ikonom slobode, anđeoskim glasom koji miluje duše i otvara srca“. O njegovoj popularnosti i kvaliteti najbolje govori činjenica da su ulaznice za koncert krajem prošle godine u Sarajevu rasprodane u samo sedam sati. 

Vrećo pjeva o ljubavi, čežnji i razdvojenosti, o tuzi, melankoliji i samoći. Svaki stih je poput ispovijedi i priznanja ljubavi, otud i magija na njegovim koncertima. Surađuje s osebujnim umjetnicima svjetskoga glasa uz koje je napisao i nove sevdah tekstove koje njegova sve šira i brojnija publika obožava, od Lejlije sve do Sabe. 

Vreću krasi nesvakidašnji opus jer marljivo radi na glazbi i istraživanju baleta i opere te na dokumentarnim filmovima o sevdalinci, kojoj ujedno daje svoj avangardni doprinos. Također proučava mističnost balkanske autohtone monofone i polifone glazbe, navodi organizator.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter