stavilI joj lisičine i kapuljaču preko glave

Britanska policija morala elektrošokerom smiriti 91-godišnjakinju

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Britanska policija je u 91-godišnju ženu uperila elektrošoker, stavila joj lisičine i kapuljaču preko glave kako bi je smirila nakon svađe s njegovateljem.

Metropolitanska policija rekla je da je starica bila uznemirena i da je navodno pljunula jednog policajca kada su pozvani u njezin dom u Peckhamu 9. svibnja. Stavili su joj lisičine, mrežastu kapuljaču i uperili elektrošoker prije nego što je odvedena u bolnicu.

Zbog tog incidenta jedan je službenik već suspendiran, a pet drugih stavljeno je na ograničene dužnosti pa nemaju kontakt s javnošću.

Neovisni ured za policijsko ponašanje (IOPC) istražuje što se dogodilo, a glavni nadzornik detektiva Seb Adjei-Addoh rekao je da ne smije otkriti detalje incidenta.

“Iako ne želim unaprijed osuđivati ovaj proces, policajci znaju da moraju moći opravdati bilo kakvu upotrebu sile ili sputavanja, a to ćemo očekivati i od policajaca uključenih u ovaj incident."
Dodao je da se zalaže za transparentnost te da je članu ženine obitelji dopušteno gledanje snimke incidenta s video kamera.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter