LONDON

TikTok je službeni partner Eurosonga

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


TikTok će drugu godinu zaredom biti službeni partner Eurosonga nakon što je Europska radiodifuzijska unija (EBU) odabrala tu platformu za prijenos natjecanja uživo, kao i za objavljivanje ekskluzivnih nastupa i sadržaja iza scene.

Objava je uslijedila nakon što je britanski parlament u četvrtak rekao da će blokirati aplikaciju u vlasništvu Kineza na svojim uređajima i mrežama zbog sigurnosnih razloga.

Martin Osterdahl, EBU-ov izvršni supervizor za Euroviziju, rekao je da su "milijuni novih obožavatelja Eurosonga otkrili događaj putem TikToka prošle godine i znamo da će još milijuni biti uzbuđeni zbog ovogodišnjeg posebnog događaja u Liverpoolu".

"I natjecanje Eurosong i TikTok pružaju međunarodnu platformu za otkrivanje svježe nove glazbe i umjetnika i veselimo se zajedničkoj suradnji u stvaranju još velikih hitova 2023. godine."

TikTok je također partner s Visit Liverpool nakon što je engleski grad izabran za domaćina natjecanja u ime prošlogodišnjih pobjednika Ukrajine u kojoj se natjecanje ne može održati zbog ruske invazije.

Aplikacija za društvene medije promovirat će mjesta za autobuse u gradu i ugostiti nastupe u Eurovizijskom selu - službenoj fanzoni u petak 12. svibnja od 18:30.

Susan Finnegan, komercijalna direktorica Culture Liverpoola, rekla je: "Oduševljeni smo što smo partneri s TikTokom, predstavljajući naš kultni grad na globalnoj pozornici i pričajući autentičnu priču o Liverpoolu kroz oči posjetitelja - kreatora sadržaja.

Rich Waterworth, glavni menadžer TikTok operacija za Europu, rekao je: "Vidjeli smo legende Eurovizije kako započinju svoja putovanja na TikToku - poput Sama Rydera iz Ujedinjenog Kraljevstva, a pjesme Eurovizije napreduju na platformi i izvan samog natjecanja, poput Maneskinove "Zitti E Buoni". "

TikTok je u vlasništvu kineske internetske tvrtke ByteDance, koja tvrdi da ne dijeli podatke korisnika s Kinom, ali kinesko obavještajno zakonodavstvo zahtijeva od tvrtki da pomažu Komunističkoj partiji kada se to od njih zatraži.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater