NEW YORK

Na Broadwayu pripremaju mjuzikl o Franku Sinatri

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Kći legendarnog pjevača i glumca Franka Sinatre, Tina Sinatra, radi na brodvejskom mjuziklu o svome slavnom ocu u suradnji s koproducentom Charlesom Pignoneom, a u projektu sudjeluju tvrtke Universal Music Group i Frank Sinatra Enterprises, no još nije objavljeno kad će biti premijera. 

"Radujem se suradnji s tvrtkom Universal Music Theatrical na ovoj scenskoj produkciji koja će publici pružiti novu perspektivu i uvid u glazbu moga oca i njegovu trajnu ostavštinu", rekla je Tina Sinatra.

Predstava pod nazivom 'Sinatra the Musical' publiku vodi u novogodišnju noć 1942. godine kada je 27-godišnji pjevač talijanskog porijekla zakoračio na pozornicu njujorškoga teatra Paramount i izveo nastup koji je izmijenio povijest glazbe. Mjuzikl će pratiti Sinatrin uspon do slave, njegov odnos sa suprugom Nancy, ljubavnu vezu s glumicom Avom Gardner i povratak na glazbenu scenu nakon umirovljenja 1971. godine.

U mjuziklu će se izvoditi najpoznatiji Sinatrini hitovi, poput My Way, New York, New York, Strangers in the Night, Somethin' Stupid i brojni ostali.

Scenarist predstave je dvostruki dobitnik kazališne nagrade Tony, Joe DiPietro, a redateljica i koreografkinja bit će trostruka dobitnica Tonyja Kathleen Marshall.

Još nije objavljeno gdje će se i kada točno održati premijera mjuzikla. 

Frank Sinatra rođen je u Hobokenu u New Jerseyu 1915. godine. Jedna je od najpopularnijih ličnosti u povijesti glazbe. Pozornicama je dominirao 40-ih, 50-ih i 60-ih, vrlo brzo se prometnuvši u jednog od najprodavanijih glazbenika svih vremena s procijenjenih 150 milijuna prodanih ploča.

Glumio je u više holivudskih filmova, no na Broadwayu je nastupio samo jednom, 1975. na koncertu s Ellom Fitzgerald i Countom Basiejem. 

Sinatra je umro 1998. u Los Angelesu u dobi od 82 godine nakon dva srčana udara.

Za sobom je ostavio kćeri Tinu i Nancy te sina Franka Sinatru mlađeg koji je umro 2016.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater