REKORD

Par za povratnu ambalažu u jednom danu dobio čak 10.200 kuna!

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Arhiva)

Ilustracija (Arhiva)


Par iz njemačke pokrajine Schleswig-Holstein je trgovačkim lancima Reweu i Nahkaufu u jednom danu donio praznu ambalažu, te je za to dobio 1358,31 eura, prenosi N1.

Dominik (28) i njegova djevojka Jale (30) iz Averlaka u Schleswig-Holsteinu zadali su si cilj.

“Htjeli smo vidjeti koliko povratne ambalaže možete prikupiti u godini, jer smo uvijek imali barem dvije vreće tjedno. Sve prazne boce ostavljali smo na tavanu. Pokazalo se da se u godinu dana nakupi puno toga. U kućanstvu je dvoje odraslih i dvoje djece. Ali skupljali smo samo Dominik i ja”, objašnjava Jale.

Kako bi sve zabilježili, snimili su video i postavili ga na YouTube. Trominutni isječak prikupio je samo mršavih 116 pregleda u više od dvije godine do 13. studenog 2022. godine. Cilj im je bio prikupiti 100 vreća s bocama, a kada su prikupili 100 vreća odlučili su ih odnijeti i vratiti u trgovinu, prenosi Fenix magazin.

Dvije trgovine, dva pristupa

Prema njezinim riječima, par je drugačije dočekan u dva supermarketa.

“Voditelju trgovine ovdje u našem selu je bilo dosta nakon deset vreća i onda smo morali ići do sljedeće trgovine koja je od nas udaljena oko 7 km”, kaže Jale. “Razgovarali smo s tamošnjim zaposlenikom i rekli mu da imamo oko 100 vreća povratne ambalaže.” Zaposlenik Rewea rekao je da to nije tako neuobičajeno i “zatim je stavio zaposlenika za stroj te ga je zamolio da ga redovito prazni”.

Na kraju se vidio točan iznos koji su zaradili, a to je 1358,31 eura, prenosi Fenix magazin.

Ona nastavlja: “Vodili smo popis tako da smo uvijek znali koliko vreća sada imamo. U nekom trenutku smo kupovali samo male boce (tada više boca stane u vrećice)”. “Mnogo je ljudi tada željelo početi sakupljati, ali nitko nije uspio kao mi”, dodala je Jale.

Kako se tek sad saznalo za ovaj rekord?

Radio postaja Antenne Niedersachsen pitala je svoje korisnike Facebooka koliko su najviše dobili novca od povrata ambalaže.

Spominjao se pothvat žene koja je dobila 415,94 eura, međutim, onda je prijatelj u komentarima označio Dominika, koji je otkrio svoj uspjeh.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini