STOCKHOLM

Greta Thunberg nakon godinu dana stanke ponovno u školskim klupama

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Mlada švedska klimatska aktivistkinja Greta Thunberg u ponedjeljak je putem Twittera izvijestila da se, nakon godinu dana stanke, ponovno vraća u školske klupe. 

Svojim je sljedbenicima poručila da je jednogodišnja stanka u njezinu školovanju završila te da je sjajan osećaj ponovo se vratiti u školu.

U lipnju 2019. godine objavila je da prekida školovanje kako bi se tijekom 2019. i 2020. posvetila borbi protiv klimatskih promjena.  

Prošli se tjedan u  Berlinu sastala s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel od koje je zatražila preuzimanje vodstva u globalnoj borbi protiv klimatskih promjena.

"Na njoj je velika odgovornost, ali ima velike izglede da preuzime ulogu vodeće osobe u borbi protiv klimatskih promjena", rekla je Thunberg nakon razgovora s kancelarkom. 

U petak je u Berlinu sudjelovala u prosvjedu posvećenom borbi za očuvanje životne sredine, pridržavajući se pritom propisanih mjera fizičke distance.

Tijekom proteklih godinu dana Thunberg je razgovarala s klimatskim aktivistima diljem Europe i Amerike te je bila nominirana za Nobelovu nagradu za mir.

Prethodno je pokrenula globalni pokret nastojeći skrenuti pozornost svijeta na klimatske promjene. Zbog toga je svakog petka izostajala s nastave, a svoj prvi štrajk organizirala je u kolovozu 2018. godine.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater