ISTARSKE DESTINACIJE SPAŠAVAJU HRVATSKI TURIZAM

U HRVATSKOJ VIŠE OD DVA MILIJUNA TURISTIČKIH DOLAZAKA na današnji dan u srpnju: Rovinj, Medulin, Poreč i Umag među šest najatraktivnijih turističkih destinacija

| Autor: Dubravko GRAKALIĆ
(Duško MARUŠIĆ ČIČI)

Istarske turističke destinacije - posebno Rovinj, Medulin, Poreč i Umag - ostvarile su zajedno s ostalim turističkim središtima Hrvatske, odlične rezultate u srpnju. Prema podacima sustava eVistor, u ponedjeljak je nadmašeno dva milijuna turističkih dolazaka u srpnju – a najviše gostiju privukle su uglavnom destinacije u Istri. Najposjećenije destinacije u cijeloj zemlji su Rovinj, Medulin, Crikvenica, Poreč, Umag i Split.

Kako pokazuje eVisitor, koji sadrži turistički promet ostvaren u komercijalnom i nekomercijalnom segmentu te nautičkom charteru, u Hrvatskoj je u ponedjeljak ostvareno više od dva milijuna turističkih dolazaka u srpnju, što je 54 posto dolazaka ostvarenih u istom razdoblju prošle godine. Pritom je ostvareno i 14,7 milijuna turističkih noćenja što je približno 59 posto lanjskog rezultata. Od ukupnog broja dolazaka inozemni su turisti ostvarili 1,8 milijuna dolazaka što je 51 posto lanjskog rezultat i 12,5 milijuna noćenja odnosno 56 posto lanjskog rezultata. Promet domaćih turista na razini od 90 posto prošlogodišnjeg prometa mjerenog dolascima te 78 posto razine u noćenjima.

"Intenzivne promotivne, ali i one informativne kampanje u kojima komuniciramo da je Hrvatska sigurna turistička destinacija provodimo na našim najbližim emitivnim tržištima. Ovo su, s obzirom na okolnosti, odlični pokazatelji i dobra najava za kolovoz u kojem očekujemo nastavak pozitivnih trendova. Navedeno potvrđuje i brojka od oko 700 tisuća turista koji se trenutno odmaraju u Hrvatskoj", rekao je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, naglasivši važnost daljnjeg odgovorenog ponašanja s ciljem zadržavanja percepcije naše zemlje kao sigurne turističke destinacije.

U dosadašnjem dijelu srpnja, odnosno u razdoblju od 1. do 26. srpnja u pogledu apsolutnog broja dolazaka vodeće je tržište Njemačke s kojeg je ostvareno 92 posto lanjskog rezultata, a zatim slijede Slovenija sa 91 posto lanjskog rezultata te Poljska i Češka s oko 82 posto lanjskog rezultata mjerenog dolascima u istom razdoblju.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum