NOVIGRAD

LAGUNA NOVIGRAD PREUZIMA DALMACIJA HOTELE: Preuzimanje dva ključna hotelska poduzeća juga Hrvatske

| Autor: Milan PAVLOVIĆ
Aminess Maestral hotel

Aminess Maestral hotel


Društvo za upravljanje fondovima PROSPERUS-INVEST objavilo je jučer da je zaključen ugovor između Fonda gospodarske suradnje Prosperus FGS i Lagune Novigrad o prodaji društva Dalmacija hoteli u čijem su većinskom vlasništvu HTP Korčula i HTP Orebić. Prosperus FGS, kaže se u objavi, osnovao je Dalmacija hotele 2014. godine kako bi u sklopu predstečajne nagodbe preuzeo dva ključna hotelska poduzeća juga Hrvatske i spasio ih od stečaja.

Tvrtke u vlasništvu Dalmacija hotela imaju sedam hotela, apartmansko naselje i kamp s mobilnim kućicama, ukupnog kapaciteta tisuću smještajnih jedinica, dok pod brendom Lagune Novigrad Aminess već posluje šest hotela, tri kampa s mobilnim kućicama i kompleks vila u Istri, Kvarneru i Dalmaciji, kapaciteta 3.850 smještajnih jedinica.

- Zadržavanjem radnih mjesta, obnovom turizma i odličnim prinosom na ulaganja naših ulagatelja, u predstojećoj transakciji vrijednoj 140 milijuna kuna, u potpunosti smo ispunili ulogu namijenjenu fondovima gospodarske suradnje. Iznimno smo zahvalni svim dionicima u transakciji, kao i društvu Imperial Riviera, koje je dalo ozbiljnu ponudu za kupnju HTP-a Orebić. Prije svega zahvaljujemo na povjerenju HBOR-u kao kvalificiranom ulagatelju u FGS-ove, svim hrvatskim obveznim mirovinskim fondovima kao dugoročnim strateškim partnerima i ulagateljima te svima ostalima koji nas podržavaju te smo uvjereni da smo to povjerenje opravdali ovakvim uspješnim ishodom koji se nastavlja na izuzetno uspješan izlazak ranije ove godine iz društva Club Adriatic, rekao je u povodu sklapanja ugovora član Uprave Prosperus-investa Tomislav Tičić.

- Ovom akvizicijom HTP Korčula i HTP Orebić dobivaju kvalitetnog i provjerenog partnera koji će osigurati nastavak uspješnog poslovanja i dodanu vrijednost za razvoj destinacija. Samo preuzimanje dolazi u teškom vremenu kojem nismo svjedočili od Domovinskog rata, ali pokazuje i povjerenje investitora u dugoročnu perspektivu i održivost hrvatskog turizma. Fokusirani smo na što brže postizanje sinergijskih efekata objedinjenih društava i pripremu iduće izazovne sezone, izjavila je za HINU predsjednica Uprave Lagune Novigrad Zrinka Bokulić i dodala da im je cilj povezati i zajednički razvijati sve destinacije kako bi ostvarili što bolji turistički i gospodarski efekt te očuvali radna mjesta u regiji u kojoj je turizam jedna od najvažnijih gospodarskih grana, pri čemu, kako je kazala, vjeruju i u kvalitetu i potencijale Korčule i Pelješca.

Zaključno iz te kompanije najavljuju i da će, s obzirom na stjecanje većinskog udjela u društvima HTP Korčula i HTP Orebić, Laguna Novigrad u propisanom roku objaviti obveznu ponudu za preuzimanje preostalih dionica.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom