UGLEDNI NJEMAČKI VODIČ

DVA ISTARSKA KAMPA MEĐU PET NAJBOLJIH U HRVATSKOJ

| Autor: Duška PALIBRK
Istra Premium Camping Resort u Funtani

Istra Premium Camping Resort u Funtani


Ugledni njemački turistički vodič za mobilne kućice i kampere Wohnmobil Tourguide, u ovogodišnjem broju izdanja "Najljepše rute kroz Hrvatsku" među pet najboljih kampova na našoj obali i otocima uvrstio je i dva istarska kampa. Nakon inspekcije na terenu, na uvodnim stranicama vodiča za 2021. godinu kao najbolji izdvojeni su Istra Premium Camping Resort u Funtani, Val Saline u Rovinju, s Kvarnera Kovačine na Cresu te iz Dalmacije Šimuni na Pagu i Camping Park Soline u Biogradu.

- Zaista zasluženo pet najboljih, kaže Jerko Sladoljev iz Top Campinga u Poreču. Svi navedeni kampovi, dodaje, partneri su Top Campinga Hrvatske, lanca najboljih hrvatskih kampova.

Vodič "Najljepše rute kroz Hrvatsku" izlazi od 1996. godine u izdanju Reise Know-How Verlaga. Putopisac, urednik i inspektor Rainer Höh kao autor tog vodiča dao je koristan doprinos privlačenju kampista s njemačkog govornog područja, ponajviše iz Njemačke, Austrije i Švicarske, ali dijelom i iz Belgije, Nizozemske i Italije gdje se vodič također prodaje. Sve redom najjače emitivne zemlje za nas.

- U travnju i svibnju prošle godine krenuo je u inspekciju, u vrijeme već započete covid-krize, i ažurirao vodič za 2021. godinu. Vodič izlazi svake druge godine. Obišao je sve kampove na hrvatskoj obali i otocima kako bi saznao više o trenutnom stanju, opremljenosti i novostima, posebno za kampere, i ovo su rezultati, kaže Sladoljev.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter