NAJNOVIJEu prodaji nakon lipnja

Samsung predstavio senzor slike najviše rezolucije za pametne telefone na svijetu, sa 64 megapiksela

| Autor: Hina

 Korporacija Samsung Electronics predstavila je u četvrtak senzor slike najviše rezolucije na svijetu, sa 64 megapiksela (mp) za pametne telefone, kako bi zadovoljila rastuću potražnju za mobilnim uređajima s boljom kvalitetom slike.

Samsung je predstavio dva nova senzora slike od 0,8 mikrometra (μm) - 64 mp ISOCELL Bright GW1 te 48 mp ISOCELL Bright GM2, proširujući time svoju liniju senzora slike od 0,8 µm, najmanje veličine piksela koja je trenutno dostupna na tržištu.

Iz Samsunga, najvećeg svjetskog proizvođača pametnih telefona, poručili su da su se na poboljšanje funkcije fotoaparata u pametnim telefonima usredotočili jer sve više ljudi kvalitetu slike smatra jednom od najvažnijih odrednica za kupnju novih uređaja.

"U posljednjih nekoliko godina, kamere za mobilne telefone postale su glavni instrument za snimanje i dijeljenje naših svakodnevnih trenutaka", kazao je izvršni potpredsjednik tvrtke za senzore Samsung Electronicsa Park Yong-in, dodajući da će sa više piksela i naprednim tehnologijama Samsung donijeti novu razinu fotografije mobilnim uređajima.

Očekuje se da će novi senzori slike u masovnu proizvodnju u drugoj polovici ove godine.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela
Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum
Webcams provided by webcams.travel add a webcam