BEOGRAD

Pet novih slučajeva koronavirusa u Srbiji, ukupno 24

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U Srbiji je u četvrtak navečer potvrđeno još pet novih slučajeva koronavirusa, čime je ukupni broj zaraženih porastao na 24, a jedan pacijent ima veoma tešku kliničku sliku uz niz pratećih bolesti, priopćio je srbijanski ministar zdravstva Zlatibor Lončar.

„Jedini trenutno u ozbiljnom stanju je pacijent koji se nalazi u Novom Sadu. Riječ je starijem čovjeku koji ima niz drugih oboljenja – dijabetes, probleme s bubrezima. Ali radimo sve što možemo da mu pomognemo“, rekao je Lončar na tiskovnoj konferenciji u Vladi Srbije.

Konferencije za novinare u Vladi ubuduće će se redovito održavati svaku večer u 18 sati kako bi se izbjegle lažne vijesti i dezinformacije poput današnje kada su pojedini mediji objavili da je jedan zaraženi pacijent preminuo, te da je dječak iz Iriga kod Novog Sada novi oboljeli zaražen virusom Covid-19.

Nacionalni referentni laboratorij "Torlak" do sada je testirao ukupno 185 osoba, od toga u četvrtak njih 25, među kojima je kod petero potvrđen koronavirus.

Svi novozaraženi su, kako je rekao ministar Lončar "u dobrom stanju" i četvero je upućeno u kućnu izolaciju, dok je jedna osoba zadržana u bolnici i liječnici nadziru stanje tog pacijenta.

Potražnja za osnovnim namirnicama, sredstvima za higijenu i dezinficijensima naglo je porasla zbog straha od širenja zaraze koronavirusom, a predsjednik Gospodarske komore Srbije Marko Čadež rekao je da "prehrambenih artikala i robe široke potrošnje na domaćem tržištu ima dovoljno i nema potrebe za stvaranjem zaliha".

Čadež je najavio sastanak s proizvođačima zaštitne opreme i sredstava za dezinfekciju kako bi se otklonili zastoji i eventualni problemi u proizvodnji i opskrbi.

Brojne ljekarne i drogerije i Beogradu danas su već od jutra ostale bez alkohola, asepsola, gela za dezinficiranje i zaštitnih maski. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater