EXPO 2020.

Objavljen natječaj za izradu idejnog rješenja hrvatskog paviljona u Dubaiju


Natječaj za odabir ponuditelja za izradu idejnog rješenja hrvatskog paviljona na Svjetskoj izložbi EXPO 2020 Dubai objavljen je danas na mrežnim stranicama Hrvatske turističke zajednice. Svjetska izložba EXPO na kojoj se očekuje preko 25 milijuna ljudi iz više od 180 zemalja održat će se od 20. listopada 2020. godine do 10. travnja 2021. godine. Paviljon za hrvatsko predstavljanje za kojeg se traži izrada idejnog rješenja nalazit će se unutar tematskog parka „Mobilnost“ dok će tema hrvatskog paviljona na EXPO 2020 Dubai biti „Mobilnost uma“ (Mobility of the Mind).

Predmetnim se natječajem pozivaju svi zainteresirani za ponudu najboljeg kreativnog i izvedbenog rješenja izgleda i sadržaja hrvatskog paviljona. Natječaj uz izradu idejnog rješenja uključuje i njegovu implementaciju, održavanje i deinstalaciju.

Ministar turizma Gari Cappelli kojeg je Vlada RH imenovala nacionalnim povjerenikom za sudjelovanje Hrvatske na izložbi EXPO izjavio je: „Sudjelovanjem na predstojećoj izložbi 2020. u Dubaiju Hrvatska će imati priliku predstaviti svoje gospodarske, kulturne, turističke i druge potencijale i pokazati cijelom svijetu da i relativno mala zemlja kroz inovativnost i kreativnost može doprinijeti obogaćivanju svjetske riznice znanja. Upravo je zato Nacionalni odbor RH za Svjetsku izložbu EXPO odabrao temu Mobilnost uma kroz koju će se Hrvatska moći predstaviti kao zemlja inovativnih projekata, ideja, izuma i kreativnih pojedinaca koji su zbog želje za izazovima i otvorenosti prema novome, ponekad uz malo resursa, postigli svjetsku prepoznatljivost. Vjerujem da ćemo putem objavljenog natječaja pronaći ponuditelja koji će tu energiju hrvatskih umova najbolje pretočiti u idejno rješenje našeg paviljona.“

Natječaj je otvoren do 1. ožujka 2019. godine, a Hrvatska turistička zajednica će sredinom siječnja za zainteresirane ponuditelje održati i njegovo usmeno predstavljanje.                                  

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum