virtualna dodjela

NAGRADE EMMY Trijumfirali "Čuvari", "Schitt's Creek" i "Nasljeđe"

| Autor: Mladen RADIĆ
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Znanstveno-fantastična serija "Čuvari" imala je čak 26 nominacija, te je na koncu su osvojila 11 nagrada, dok je humoristična serija "Schitt's creek", koja je stigla već do šeste sezone, osvojila je devet nagrada * Nagradu za najbolju dramsku seriju osvojila je serija "Nasljeđe" čija je treća sezona nagrađena Emmyjem za scenarij i režiju, a ukupno je osvojila sedam nagrada

U pandemijskim uvjetima, podijeljene su nagrade Emmy za najbolja televizijska ostvarenja u protekloj godini, a po broju nagrada trijumfirale su serije "Čuvari", "Schitt's Creek" i "Nasljeđe" koje su odnijele Emmyje za najbolja ostvarenja u svojim kategorijama. Radi se o dodjeli nagrada za programe u udarnom terminu Američke akademije televizijskih umjetnosti i znanosti, a ovogodišnja, 72. dodjela emitirana je iz Staples Centra u Los Angelesu.

Kartonske figure poznatih

- Dobrodošli na pand-Emmyje, pozdravio je voditelj Jimmy Kimmel koji je rekao da je situacija s koronom pomogla ljudima da otkriju svog prijatelja koji je tu 24 sata dnevno, a to je televizor. Njegove dosjetke popraćene su odobravanjem, da bi u jednom trenutku otkrio da se nalazi potpuno sam u dvorani, "baš kao na maturalnom plesu", a da je publika koja se do tada vidjela bila dio vješto umontiranih snimki od prošlih godina. Na nekima od sjedala u Staplesu nalazile su se tako kartonske figure poznatih osoba poput Regine King, Hugha Jackmana ili Meryl Streep, dok su oni "pravi" nominirani cijeli događaj pratili putem internetske veze s više od sto lokacija po svijetu. "Što bi uopće moglo ispasti kako treba?", ironično se zapitao Kimmel koji već godinama vodi svoj kasnonoćni televizijski show.

Laureatima su tako nagrade uručili ljudi u zaštitnim odijelima koja su dizajnirana da izgledaju poput smokinga.

Znanstveno-fantastična serija "Čuvari" imala je čak 26 nominacija, te je na koncu su osvojila 11 nagrada. "Čuvari" su osvojili nagradu za najbolju "limited series" (televizijska serija, u pravilu duža od miniserije, a koji ima predodređeni broj epizoda).

Regina King koja tumači jednu od glavnih uloga u seriji "Čuvari" osvojila je nagradu i odala počast preminuloj sutkinji Vrhovnog suda SAD-a Ruth Bader Ginsburg poznatoj po svojim liberalnim stajalištima.

- Počivaj u moći, RBG, rekla je King. Njen kolega iz iste serije, Yahya Abdul-Mateen II, osvojio je nagradu za najbolju sporednu mušku ulogu.

Sutkinje Ginsburg prisjetila i Zendaya, koja je za ulogu u HBO-ovoj "Euforiji" osvojila nagradu za najbolju žensku ulogu u dramskoj seriji.

HBO - najuspješniji

Humoristična serija "Schitt's creek" koja je stigla već do šeste sezone osvojila je devet nagrada, a svaki put kada bi Kimmel izgovorio njeno ime, to ime bi se pojavilo napisano na ekranu, zbog bojazni producenata da netko krivo ne shvati prvu riječ. Ova je serija u svojoj kategoriji odnijela i sve glumačke nagrade pa su tu Eugene Levy koji je proglašen je najboljim glavnim glumcem, Catherine O'Hara je najbolja glavna glumica, najbolja sporedna glumicu u ovoj kategoriji je Annie Murphy, dok je Daniel Levy osvojio nagradu za najboljeg sporednog glumca u komičnim serijama.

Nagradu za najbolju dramsku seriju osvojila je serija "Nasljeđe" čija je treća sezona nagrađena Emmyjem za scenarij i režiju, a Jeremy Strong proglašen je najboljim glumcem u TV dramama te je serija osvojila ukupno sedam nagrada.

- Ne-hvala virusu koji nas drži razdvojene. Ne-hvala predsjedniku Trumpu na njegovoj bijednoj i nekoordiniranoj reakciji i ne-hvala Borisu Johnsonu i njegovoj vladi što se jednako ponašaju u mojoj zemlji, rekao je autor serije "Nasljeđe" Jesse Armstrong.

Najbolja dramska sporedna glumica je Julia Garner ("Ozark"), a glumac Billy Crudup ("Jutarnji show").

Spomenimo i da je od televizija, gledajući prema ukupnom broju nagrada, najuspješniji bio HBO s 30 Emmyja, a na drugom mjestu je Netflix čija je produkcija iznjedrila 21 nagradu. Zanimljivo, jednu od nagrada osvojio je i YouTube.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum