WASHINGTON

Američki ministar domovinske sigurnosti obećao odlučnu borbu protiv domaćeg terorizma

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Američki ministar domovinske sigurnosti Alejandro Mayorkas u subotu je potvrdio da će se odlučno boriti protiv domaćeg terorizma, jedne od najvećih prijetnji Sjedinjenim Državama.

Mayorkas, koji je bio zamjenik ministra domovinske sigurnosti u vrijeme predsjednika Baracka Obame prisegnuo je nakon upada Trumpovih pristaša u Kapitol 6. siječnja u kojemu je poginulo nekoliko osoba.

"Svjedočiti pobuni, svjedočiti groznim događajima 6. siječnja za mene nije bilo samo strašno nego je u meni izazvalo želju da se dvostruko jače borim protiv mržnje i jedne od najvećih prijetnji s kojima se trenutačno suočavamo u našoj domovini, s prijetnjom domaćeg terorizma", rekao je Mayorkas u razgovoru za CNN.

Dodao je da Bidenova administracija "žurno radi" kako bi prekinula politiku iz Trumpova doba poznatu kao Protokoli zaštite migranata zbog koji je više od 65 tisuća tražitelja azila prisiljeno čekati u Meksiku saslušanja na američkom imigracijskom sudu.

Na pitanje o nedavnim upadima kineskih i ruskih hakera u kompjutorski sustav američke vlade, Mayorkas je rekao da administracija i Kongres pokušavaju pronaći načina za dodatno financiranje pojačavanja sigurnosti federalne infrastrukture i informatičkog sustava, uključujući i javno-privatna partnerstva.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of