IZ UDRUGE TRIESTE ANIMAL DAY

O kućnim ljubimcima i koronavirusu KUĆNE LJUBIMCE TREBA IZVODITI VAN!

| Autor: Vanesa BEGIĆ
snimio N. LAZAREVIĆ

U Italiji ima oko 32 milijuna kućnih ljubimaca, od čega 13 milijuna ptica, 7,5 milijuna mačaka, 7 milijuna pasa, te 1,8 milijun malih životinja poput hrčaka i zamoraca i 1,6 milijuna riba te 1,3 milijuna reptila

 

Kolikogod se govori i piše o koronavirusu, i dalje ostaju mnoge nepoznanice, no talijanski Institut za zarazne bolesti Spallanzani, talijansko ministarstvo zdravstva te njihov Institut za zdravstvo objavili su da mali kućni ljubimci nisu prijenosnici koronavirusa, kao niti zdravi nosioci, te da nisu ni na koji način povezani s COVID-19. Iz udruge Trieste Animal Day kazali su da, budući da je u zadnje vrijeme internet postao poprištem svakakvih vijesti, među kojima ima puno fake news, je važno istaknuti da životinje po tom pitanju nisu opasne jer ne šire tu bolest, kako su neki svojevremeno špekulirali.

- U Italiji ima oko 32 milijuna kućnih ljubimaca, od čega 13 milijuna ptica, 7,5 milijuna mačaka, 7 milijuna pasa, te 1,8 milijun malih životinja poput hrčaka i zamoraca i 1,6 milijuna riba te 1,3 milijuna reptila. Ne želimo da te životinje iz neznanja, koje onda generira strah, budu napuštene ili maltretirane, jer je netko negdje pročitao da mogu biti nositelji određenih bolesti, među kojima koronavirusa.

Naravno da treba slijediti upute stožera, ali treba izvoditi životinje vani da obave nuždu i pse da prošeću. Pri tome treba voditi računa da je u tom trenutku što manje ljudi na ulici te ne razgovarati ili se približavati ostalim vlasnicima ljubimaca koji su istovremeno vani. Među primarnim potrebama zbog kojih treba izlaziti, je i ona vezena uz kućne ljubimce. Pri tome se vani treba zadržavati onoliko koliko je ljubimcima potrebno, vele iz ove udruge.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater