OBRATITE POZORNOST

Zašto je vaša mačka uvijek gladna i stalno traži hranu?

| Autor: Šarlota Brnčić
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Neprestano mjauče pored svojih zdjelica i prije i poslije jela, kao da vam želi reći "Gladna sam, zar ne vidiš da sam gladna?" i kladimo se da vam ponekad čak može izazvati osjećaj krivnje.

Ako se i vaša mačka tako ponaša nakon svakog obroka, onda je vrijeme da to pomnije istražite.

Pod pretpostavkom da bi svaki dobar vlasnik mačke uvijek trebao paziti da njegovoj ljubimici ništa ne nedostaje, trebali biste pažljivo procijeniti svaki zahtjev koji mačka uputi prema vama.

Primjer je hrana. Možda mislite da je vaša mačka gladna, što ona svakako može i biti, ali ako stalno traži da je nahranite, onda je to znak upozorenja.

Najčešći uzroci i moguća rješenja

Uzroci koji stoje iza ovakvog ponašanja mogu biti različite prirode i nisu nužno povezani s prehranom.

Je li doista riječ samo o apetitu? Ne uzimajte to zdravo za gotovo. Ovo su najčešći razlozi zašto je vaša mačka uvijek "gladna":

  • dosada i stres: mačka koja je pod stresom i kojoj je dosadno jede više od očekivanog jednostavno zato što ne prima druge podražaje iz svog svakodnevnog okruženja. Vaša mačka može izgledati gladno čak i ako nije. Mogla bi to činiti iz dosade ili zato što je vrijeme hranjenja jedno od rijetkih u kojem komunicira s vama. Pokušajte ju više uključiti u igre i zaokupite ju
  • neuravnotežena prehrana: vaša mačka možda ima manjak hranjivih tvari jer je možda na neprikladnoj prehrani. Količina i vrsta hrane koju bi mačka trebala uzimati tijekom života nikada nije ista, pa čak ni za nas ljude. Sve je proporcionalno dobi, zdravstvenom stanju i drugim čimbenicima. Zatražite savjet od svog veterinara kojem vjerujete
  • sterilizacija: ako je vaša mačka nedavno sterilizirana ili kastrirana, može imati povećan apetit. Pazite da ne popustite, a posebno za sterilizirane primjerke hranjenje treba biti dobro formulirano jer se obično lako udebljaju
  • zdravstveni problemi: pretjerana glad također može ukazivati ??na bolest ili bilo koji drugi zdravstveni problem. Unutarnji paraziti, dijabetes, hipertireoza. Prijavite problem svom veterinaru i dodatno ga istražite.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater