"Pula 2022"

ŠAHOVSKI TURNIR: Pobjednik crnogorski velemajstor Nebojša Nikčević, a drugi je pulski internacionalac MIROSLAV ŽUFIĆ

Najveći rejting-favorit Puljanin Nenad Ferčec završio je tek na 31. mjestu s 5,5 bodova, a o težini njegova promašaja rječito govori podatak da je pokvario rejting za 11,5 bodova.

| Autor: Hina
Snimio Duško Marušić ČIČI

Snimio Duško Marušić ČIČI


Crnogorski velemajstor Nebojša Nikčević pobjednik je 34. međunarodnog otvorenog šahovskog turnira "Pula 2022" koji je u subotu završen u hotelu "Park Plaza Histria" na pulskoj Verudeli, a na kojem su sudjelovala 163 igrača iz 25 zemalja.

Nikčević je u diobi prvog mjesta sa 7 bodova za "prsa", za bolji dopunski kriterij Buchholz, pretekao petoricu suparnika. U posljednjem 9. kolu vodeća četvorka je u međusobnim susretima remizirala pa su je pobjedama u posljednji tren dostigli Nebojša Nikčević i Šveđanin Philip Lindgren.

Zahvaljujući najboljem Buchholzu (48 bodova) Nikčević je odnio pobjednički pokal, drugi je pulski internacionalac Miroslav Žufić (47,5), treći Philip Lindgren (47), a zatim slijede Finac Miikka Maki-Uuro, Malezijac Zhuo Ren Lim i Slaven Paštar iz Bosne i Hercegovine sa Buchholzem od 46 bodova.

Najveći rejting-favorit Puljanin Nenad Ferčec završio je tek na 31. mjestu s 5,5 bodova, a o težini njegova promašaja rječito govori podatak da je pokvario rejting za 11,5 bodova. Od hrvatskih predstavnika najveći skok na svjetskoj rejting-listi ostvarili su 23-godišnji FIDE majstor Bruno Makovec (41 bod) i 18-godišnji Lukas Jurakić (33 boda).

Hrvatske reprezentativke Ena Cvitan (21. mjesto sa 6 bodova) i Mirjana Medić (36. mjesto sa 5,5 bodova) popravile su rejting za 11, odnosno 14 bodova, a Ana Berke ne može biti zadovoljna 48. mjestom (5 bodova), jer je pokvarila rejting za 8 bodova.

Važniji rezultati 9. kola: Paštar-Žufić remi, Lim-Maki Uuro remi, Nikčević-Stanković B. 1-0, Popović M.-Makovec remi, Lindgren-Rubil 1-0, Seres-Čupić remi, Jahncke-Cvitan E. 1-0, Hadžović-Vatter 1-0, Bochnicka-Ragger A. remi, Jurakić-De Vleeschauwer1-0 itd.

Konačan poredak najuspješnijih sudionika: 1.-6. Nikčević, Žufić, Lindgren, Maki-Uuro, Lim i Paštar po 7 bodova, 7.-14. Popović M., Makovec, Seres, Hadžović, Jahncke, Čupić, Jurakić i Petran po 6,5 bodova itd.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini