ZAGREB

Seniorsko Europsko prvenstvo: Bez hrvatskih predstavnika

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U gradu Acqui Terme na sjeveru Italije počelo je Seniorsko Europsko prvenstvo u kategrijama iznad 65 i 50 godina u muškoj i ženskoj konkurenciji.

U skupini šahista iznad 65 godina sudjeluje 90 igrača iz 20 zemalja među kojima je pet velemajstora i pet međunarodnih majstora, a najveći favoriti su Englez John Nunn, Slovak Lubomir Ftačnik i Španjolac Jose Luis Fernandez Garcia.

U skupini iznad 50 godina natječe se 80 igrača iz 25 zemalja među kojima su petorica velemajstora i sedmorica međunarodnih majstora, a najveći favoriti su Gruzijac Zurab Sturua, Suat Atalik koji igra pod srpskom zastavom i Nizozemac Mark Van Der Werf.

Šahistkinje su znatno slabije zastupljene i samo ih je devet u skupini iznad 50 godina. Među njima samo je jedna velemajstorica i jedna međunarodna majstorica, a za prvo mjesto najozbiljnije će konkurirati Grkinja Marina Makropoulou, Njemica Olga Birkholz i Litvanka Margarita Baliuniene.

Nažalost, niti na jednoj listi nema hrvatskih predstavnika, iako se možemo pohvaliti odličnim rezultatima na svjetskim i europskim veteranskim prvenstvima. Mišo Cebalo je osvojio naslov svjetskog prvaka 2009. godine, a osvajao je broncu na svjetskom i europskom prvenstvu 2008. Vladimir Bukal bio je europski prvak 2002., a na svjetskom prvenstvu 2003. osvojio je broncu. Stanko Košanski i Davor Komljenović osvajali su srebrnu medalju na veteranskom svjetskom prvenstvu 2002., odnosno 2011. godine.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini