SEDMA SEZONA

REALITY SHOW Žminjka Zdenka Jakus i filmski producent Jani Zombori Banovac iz Galižane istarski predstavnici u "FARMI MORE I MASLINA"

| Autor: Glas Istre
foto

foto


Na Novoj TV večeras počinje sedma sezona reality showa "Farma", koji se ove godine prvi put održava u Dalmaciji pa se i zove "Farma More i Maslina".

Među kandidatima koje će gledatelji večeras upoznati je i dvoje Istrijana, Zdenka Jakus (49) iz Žminja te Jani Zombori Banovac (40) iz Galižane.

Zdenka Jakus, koja radi u tvornici u Kanfanaru, dolazi iz istarskog mjesta Žminj, u kojem živi s trojicom sinova. Prerana majčina smrt natjerala ju da se veoma rano počne baviti kućanskim poslovima i preuzme velike odgovornosti, ali se upravo tako i rodila njezina velika ljubav prema kuhanju i poštivanju života. Glumila je u glazbenim spotovima, u brojnim emisijama prezentirala istarsku gastronomiju i običaje, osmišljavala mozaične emisije, u potpunosti kreirala sadržaj i scenografije, organizirala snimanja za regionalnu televiziju gdje je pokazala lepezu istarske tradicije: domaće životinje, alate, poljoprivredne radove, pripremu tradicijskih jela, prikaz istarske svirke, pjesme i plesa. Prva je ispekla najveću pincu na svijetu, tešku 36 kg. Za promoviranje tradicijskih vrijednosti od Općine Žminj 2018. godine dobila je posebno priznanje, povodom Dana Općine, koje joj je uručeno na svečanoj sjednici. Za sebe kaže da je energična, marljiva, poštena, izdržljiva, vrijedna, emotivna i snalažljiva ali i da ima nedostatak samopouzdanja. Vrlo cijeni tradiciju, obitelj i zajedništvo te poštuje starije osobe. Ne podnosi ljude koji jedno misle, a drugo pričaju i rade. ''Jer mi srce kaže da to mogu. A u životu se sve može ako postoji volja. Treba samo biti uporan'' objasnila je Zdenka zašto bi baš ona mogla biti farmerica godine, piše Nova Tv.

Jani Zombori Banovac, producent/glumac/kaskader, dolazi iz istarskog mjesta Galižana, a ističe kako je živio u brojnim gradovima Europe, od Amsterdama do Rima, Milana, Frankfurta, Pariza. Po zanimanju je producent, glumac i kaskader. Iz svog opusa Jani izdvaja rad kao koproducent na trileru C.L.E.A.N., koji je u Puli snimao njemački Dream Team Pictures, te je u javnosti poznat i kao autor dokumentarnog filma o svom djedu, uspješnom pulskom boksaču. Uz to, Jani je i predsjednik Filmskog centra Istre. Za najvažniji događaj u svom životu izdvaja rođenje kćeri, a kada ne radi, Jani se bavi sportom – voli jahanje, ronjenje te se brine o napuštenim životinjama. Za sebe bi rekao da je pouzdan, iskren i pravi prijatelj, a najveća mana mu je, kaže, tvrdoglavost. Kod drugih ljudi smeta mu dvoličnost. Vjeruje u pobjedu u showu te dodaje: ''Ja sam jedinstven. Nekada sam gubio, no sada sam tvorac svoje sudbine i sreće u kojoj nema mjesta za poraz. Pobjeda je moje srednje ime. Sve što radim, radim iz srca, iskreno i pošteno'', navodi Nova TV u profilima kandidata.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum