INTERVJU ZA LAUDATO TV

Poznati pjevač iz Rovinja TONY CETINSKI O DUHOVNOJ SNAZI

Navikao sam na publiku i pune dvorane, ali ovo je bilo nešto drugačije. Pomolili smo se prije koncerta, a ja sam osjećao da me nešto prizemljuje. Dalo mi se do znanja da mi je nužna poniznost, što tada nisam mogao razumjeti, pojasnio je

| Autor: Mladen RADIĆ
Tony Cetinski (Foto Laudato TV)

Tony Cetinski (Foto Laudato TV)


Tony Cetinski gostovao je u emisiji "More milosrđa" Laudato televizije gdje je, kako kaže, posvjedočio svoju vjeru u Boga te je progovorio o određenoj prekretnici u životu na koncertu "Progledaj srcem" koji je u organizaciji Laudata 2019. okupio više od 18 tisuća ljudi u Areni Zagreb.

Poticaji koje je dobio na spomenutom koncertu u zagrebačkoj Areni pokrenuli su u njemu duhovnu snagu.

- Na tom sam koncertu pjesmu znao napamet. Kući sam je ponovio milijun puta da ne bih nešto zaboravio. No, pola sata prije koncerta osjetio sam nekakav nemir. Danas znam što je bilo: tada smo slavili Boga. Ja tada nisam bio bitan nego ono što će preko tebe doći do publike, kaže. Dodao je kako se nisu svi slagali da pjeva na koncertu, ali je odlučio predati Bogu cijelu situaciju.

- Navikao sam na publiku i pune dvorane, ali ovo je bilo nešto drugačije. Pomolili smo se prije koncerta, a ja sam osjećao da me nešto prizemljuje. Dalo mi se do znanja da mi je nužna poniznost, što tada nisam mogao razumjeti, pojasnio je. S obzirom na tremu koja mu se tada pojavila odlučio je staviti tekst pjesme pored sebe u slučaju da mu se dogodi zaborav.

Foto

- Poniznost je bila glavna poruka za mene. Osjećao sam se kao da nikad nisam nastupio. U trenutku kad sam pjevao tražio sam šalabahter po podu, a nisam ga mogao vidjeti jer je bio prekriven laticama ruža. Tad sam shvatio da se moram koncentrirati, ne oslanjati se ni na što nego samo na svoj zadatak jer nisam bitan u tom nastupu, nastavio je.

Tony je objasnio da se ne osjeća kao zvijezda hrvatske estrade, tvrdeći da je sam pojam "zvijezda" krivo postavljen.

- Osjećam se kao zvijezda samo u onom trenutku kada svoju situaciju mogu iskoristiti nekome za pomoć, kad nekome možeš napraviti nešto konkretno. Da vidiš osmjeh na licu drugome, posebno na djeci, kazao je Cetinski.

Glazbu doživljava kao poziv, kao radost, a tek naknadno je postao posao. Nitko u početku nije naslućivao da će postati glazbenik, a danas je jedan od najuspješnijih domaćih pjevača.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum