ZADALA UDARAC KRALJEVSKOJ OBITELJI

Nakon intervjua stoljeća, Meghan Markle ima i novi posao - VRIJEDAN 100 MILIJUNA DOLARA

| Autor: Glas Istre
(EPA)

(EPA)


Meghan Markle, 40-godišnja vojvotkinja od Sussexa, supruga princa Harryja i majka dvogodišnjeg Archieja, s kojima je početkom prošle godine napustila kraljevsku obitelj i preselila se u Kaliforniju voditi koliko-toliko normalan građanski život, od početka nije naišla na dobrodošlicu u Buckinghamskoj palači. Kraljevska obitelj bila je suzdržana i sumnjičava, a britanski mediji neprijateljski raspoloženi prema njoj, piše Net.hr.

Mulatkinja bez plemićkog podrijetla, odrasla u Hollwoodu, uz to i deklarirana feministkinja s jednim brakom iza sebe naprosto se nije uklapala u konvencionalne stereotipe britanske kraljevske obitelji, zbog čega je neki uspoređuju s pokojnom Harryjevom majkom, princezom Dianom.

Prije nego što je upoznala Harryja, Meghan je gradila glumačku karijeru u nekoliko serija i filmova, a za sobom je imala i kratkotrajni brak s glumcem i producentom Trevorom Eneglesonom. S princom Harryjem, tada još razuzdanim partijanerom, upoznala se "na slijepo" preko zajedničkih poznanika u ljeto 2016. godine. Već ujesen britanski su mediji počeli pisati o njihovoj vezi koja otpočetka nije baš bila po volji kraljevskoj obitelji. Iz ovotjednog intervjua saznali smo da su se prvi put vjenčali u tajnosti.

Meghan je, skupa s Harryjem, otvorila dušu u intervjuu s Oprah Winfrey, emitiranom u ponedjeljak na američkom kanalu CBS, koji je, najblaže rečeno, bio nimalo ugodan za kraljevsku obitelj. Među ostalim, vojvotkinja od Sussexa je priznala da je razmišljala o samoubojstvu. Harry joj je tada bio jedini oslonac, dok su joj, kako je rekla, ostali članovi kraljevske obitelji odbijali dati podršku uz bešćutno objašnjenje da "nije plaćeni zaposlenik njihove institucije".

Također je progovorila o uvijenim rasističkim primjedbama na račun svoje boje kože. Točnije, zbog zabrinutosti kakva će biti boja kože njihova tada još nerođenog djeteta.

"Poručivali su mi da neću dobiti sigurnost niti titulu, a spominjalo se i koliko bi mogla biti tamna boja kože našeg djeteta", rekla je Meghan u razgovoru s Oprah, ali nije željela otkriti od koga su iz obitelji stizale takve opaske.

No, za kraljicu Elizabetu II. Meghan je imala lijepe riječi kazavši da je "bila divna prema njoj".

Meghan je još kazala kako treba razdvojiti kraljevsku obitelj od Firme ("The Firm") odnosno čitavog korporativnog sustava sastavljenog od ljudi koji vode poslove kraljevske obitelji – od financija i odnosa s javnošću do svakodnevnih kućanskih poslova. Oni su joj, kaže, mnogo toga zabranjivali i ušutkavali je, a uvjerena je da su utjecali i na stvaranje neprijateljskog raspoloženja prema njoj u dijelu britanskih medija.

Meghan i Harry su u intervjuu obznanili da će na ljeto drugi put postati roditelji i da je djevojčica na putu.

Eksplozivni intervju koji je malo koga ostavio ravnodušnim očito je još jedna prekretnica u već razvrgnutom odnosu Harryja i Meghan s kraljevskom obitelji. Njihov “bijeg” od kraljevske obitelji, odnosno od Firme, smatra se jednim od najvećih skandala u kući Windsorovih. Velika količina Meghanine gorke ispovijesti ostavlja otvoreno pitanje što ona i Harry planiraju dalje.

"Život nam je sada sjajan, imamo prekrasnu kuću, imam lijepu obitelj. Psi su stvarno sretni", kazali su u intervjuu.

Poznato je da su u rujnu prošle godine potpisali ugovor s najvećim streaming servisom Netflixom, navodno težak čak 100 milijuna dolara. Iako se zasad malo toga konkretnog zna o njihovu angažmanu na Netflixu, spominje se da će Meghan i Harry raditi na projektima dokumentarnih i igranih filmova te programa za djecu.

"Naš će fokus biti na stvaranju sadržaja koji informira, ali i daje nadu. Kao novopečenim roditeljima važno nam je stvaranje inspirativnog obiteljskog programa", izjavili su nakon potpisivanja ugovora.

A da "izlaskom" iz kraljevske obitelji neće ostati goli i bosi, govori i podatak da su Meghan i Harry, osim s Netflixom, potpisali ugovor i sa Spotifyjem, i to za 25 milijuna dolara.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum