UNATOČ VLASTITOM ISKUSTVU

Natalie Portman o pitanju djece u glumačkoj industriji: "Djeca bi se trebala igrati i ići u školu, ne raditi"

| Autor: Novi list
(Foto: Reuters)

(Foto: Reuters)


Tijekom razgovora na Varietyjevom podcastu Awards Circuit, oskarom nagrađena glumica Natalie Portman rekla je da unatoč svojem uglavnom pozitivnom iskustvu kao dječja glumica, ne bi savjetovala djeci da ulaze u zabavnu industriju.

"Ne bih poticala mlade ljude da se bave ovim", rekla je Portman, dodajući: ,"Ne mislim nikada; mislim na djecu."

U dobi od 13 godina, Portman jedebitirala na filmskom platnu s glavnom ulogom u krimi dramiLéon: The Professional pod redateljskom palicom Luca Bessona. Film iz 1994. godine zaradio je 19,5 milijuna dolara na blagajnama kina i donio Portman nominaciju za Young Artist Award za najbolju filmsku izvedbu mlade glumice.

Iako je Portmanpriznala napredak koji je postignut u zabavnoj industriji u posljednjih nekoliko godina, glumica je rekla Varietyju da ostaje čvrsta u svojem stavu da djecu treba držati dalje od industrije: ,"Čula sam previše loših priča da bih mislila da bi bilo koje dijete trebalo biti dio toga. S obzirom na sve razgovore koje smo imali posljednjih godina, to je ljude učinilo svjesnijima i opreznijima", istaknula je.

Portman je, također, zahvalila svojim roditeljima što su se brinuli za njezinu dobrobit u radu: ,,Osjećam da je to bilo gotovo slučajem sreće, da nisam oštećena na neki način, uz vrlo zaštitničke, divne roditelje. Ne sviđa vam se kada ste dijete, a zahvalni ste za to kada ste odrasli”, priznala je, dodavši: ,"No, na kraju krajeva, ne vjerujem da bi djeca trebala raditi. Mislim da bi djeca trebala igrati se i ići u školu”, zaključila je glumica.

Portman trenutno glumi s Julianne Moore u dramskom filmu May December.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter