strašno

Pronađeno obezglavljeno tijelo nagrađivanog filmaša

| Autor: Novi List
Ross McDonnell (Foto X/Twitter)

Ross McDonnell (Foto X/Twitter)


Preminuo je  Ross McDonnell, irski filmaš, dobitnik Emmyja, koji se proslavio kao direktor fotografije filma "The Trade". Imao je 44 godine.

Njegova obitelj priopćila je danas da je McDonnell umro “neočekivano” 5. studenog. “Nedostajat će svojim roditeljima, sestri, nećakinji te široj obitelji i njegovim brojnim dragim prijateljima,  kao i kolegama u Irskoj, SAD-u i širom svijeta”, stoji u priopćenju.

Priopćenje je objavljeno više od tjedan dana nakon što je NBC News izvijestio da je tijelo muškarca pronađeno na plaži u New Yorku. Izvori iz policije rekli su tada da je po svemu sudeći riječ o “posmrtnim ostacima filmaša Rossa McDonnella”, koji je nestao početkom studenoga ove godine. Policija je naime reagirala na dojavu o obezglavljenom ljudskom tijelu koje je ležalo na plaži Breezy Point u Queensu.

McDonnell je posljednji put viđen 4. studenog kako vozi bicikl nakon što je napustio svoj stan u četvrti Bedford-Stuyvesant u Brooklynu. Bicikl je pronađen kasnije, zaključan na plaži Fort Tilden u Queensu.

Forenzičari u New Yorku će utvrditi uzrok njegove smrti. Izvori su za NBC News rekli da se ne sumnja na kriminal i da nema naznaka da je bila riječ o samoubojstvu.

McDonnell je rođen u Dublinu i radio je kao snimatelj na nekoliko projekata, među kojima su "Colony", "Dollhouse", "Snake Dance", "Life Is Svetred", "Forever Pure", "Elián", "No Stone Unturned", "One Million American Dreams", "The First Wave" i "Edge of the Unknown" s Jimmyjem Chinom.

No, upravo mu je rad na dokumentarnoj seriji "The Trade" (TVkanala Showtime), koja je trajala dvije sezone, donio nagradu Emmy za izvanrednu kinematografiju: serija je 2021. proglašena dokumentarnim ostvarenjem godine. Sljedeće godine osvojio je Emmyja za kinematografiju za dokumentarac Matthewa Heinemana o covidu-19 – naslovljenom "Prvi val".

Također je bio koproducent filmova "Prvi val" i "The Trade".

Za McDonnellom žale roditelji Maureen i Nicky, njegova sestra Louise i nećakinja Eva.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini