KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Zapečene tikvice s dvije vrste sira

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (foto Pixabay)

Ilustracija (foto Pixabay)


Nitko ne voli kuhati u vrijeme velikih vrućina. Zato vam donosimo recept za jednostavno i ukusno jelo koje ćete vrlo brzo pripremiti. Možete ga poslužiti uz sezonsku salatu. 

SASTOJCI:

  • 3-4 manje tikvice
  • 2-3 žlice maslinovog ulja
  • manja vezica bosiljka
  • 150 grama sira edamera, gaude (po ukusu)

 PRELJEV:

  • 2 jaja, pjenasto umućena
  • 180 mililitara kiselog vrhnja
  • malo bijelog luka (po ukusu)
  • sol, papar-bijeli, vegeta, mediteran-natur začine( po želji)

POSIP

  • 40 grama sira (parmezana)

 

PRIPREMA:

Tikvice operite, posušite i izrežite na tanje kolutiće te ih posolite i ostavite 10-ak minuta da puste sok.

Narendajte sir ili isjeckajte, dodajte mu bosiljak. Tikvice malo ocijedite, pomiješajte s bosiljkom i sirom.

Posudu za pečenje premažite maslinovim uljem pa rasporedite tikvice. Pjenasto izmutite jaja, umiješajte vrhnje, dodajte začine i prelijte preko tikvica.

Pecite 15 minuta na 200 stupnjeva, zatim pospite parmezanom i pecite još 10 minuta.

(Izvor: coolinarika.com)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater