KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Vrijeme je za smokve! Probajte ovaj recept za jednostavni kolač s ovim sočnim ljetnim voćem

| Autor: Glas Istre
ilustracija

Sastojci:

6 jaja

1 čaša šećera

1/2 čaše ulja

1 čaša mlijeka

1 žlica limunovog soka

3 čaše brašna

1 vanilin šećera

1 prašak za pecivo

10 krupnih svježih smokava

2 žlice griza ili krušnih mrvica

125 gr maslaca

 

Priprema:

Pleh namažite maslacem i pospite krušne mrvice ili griz. Na to složite očišćene i izrezane na kolutiće smokve.

U drugoj posudi umutite jaja, šećer i vanilin šećer. Postepeno dodajte ulje, zatim mlijeko u koje ste stavili limunov sok i na kraju brašno pomiješano sa praškom za pecivo. Sve to zatim prelijte preko smokvi i stavite u zagrijanu rernu na 200 stupnjeva.

Kad porumeni i odvoji se od pleha je gotov, za otprilike 30 minuta.


Podijeli: Facebook Twiter







Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater